Tgrt Haber

TBMM'de yoğun mesai! Sözleşmeli sağlık personeli sayısı 36 bine çıkarılacak

11 Şubat 2024 12:09 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 12:18
TBMM'de yoğun mesai! Sözleşmeli sağlık personeli sayısı 36 bine çıkarılacak
sağlık personeli alım,sağlık personeli,sözleşmeli sağlık personeli,meclis,tbmm

TBMM'de yoğun mesai başlıyor. Yeni haftada kritik konular gündeme alınacak. Öncelikle enerji ile ilgili kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. Düzenleme, sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatına imkan tanınıyor. Diğer bir önemli gündem maddesi de sözleşmeli sağlık personeli sayısının 36 bine çıkarılmasını sağlayacak teklifin görüşmeleri olacak. Sağlık alanında uzmanlıklarla ilgili pek çok değişiklik ele alınacak.

Milletvekillerini bu hafta yoğun mesai bekliyor. Meclis’te kritik yasa tekliflerinin görüşmelerine başlanacak. İlk teklif sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatının önünün açılmasını sağlayacak düzenleme olacak. İkinci ve kritik gündemlerden biri de sağlık personeli alımı ile ilgili düzenlemeler olacak.

SIVILAŞTIRILMIŞ DOĞAL GAZ İHRACATININ ÖNÜ AÇILIYOR

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta enerji düzenlemesi için mesai yapılacak. Teklife göre, denizlerde ve göllerde yenilenebilir enerji santralleri kurulabilecek. İçme-kullanma suyu temin edilen alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamındaki sahil şeritleri ise kapsam dışı tutulacak. Düzenleme, sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatına da imkan tanıyacak. Düzenleme ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

LNG DÜNYA PİYASALARINA PAZARLANACAK

Yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek.

Enerji verimliliğini artırmaya yönelik projelere maddi destek sağlanacak. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde elektrik hizmetleri taleplerinin kesintisiz karşılanabilmesi için düzenleme yapılacak.

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ SAYISI 36 BİNE ÇIKARILACAK

Enerji teklifinin yasalaştırılmasının ardından Genel Kurul'da sağlık teklifinin görüşmelerine geçilecek.

Bu teklife göre de diş tabipleri, ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecek.

Acil tıp ana dal uzmanları yoğun bakım yan dal, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları da sosyal pediatri yan dal uzmanlığı yapabilecek.

Yan dal uzmanlığını teşvik etmek için tavan ücretler artırılacak. Normal doğumun özendirilmesi için ebelerin görev tanımı güncellenecek.

Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

Ayrıca bu hafta Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan turist rehberliği ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak. Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu toplanacak.

GRUP TOPLANTILARI YAPILACAK

Meclis'te salı ve çarşamba günleri siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.   

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...