Tgrt Haber

Temel gıda ürünleri nelerdir, neleri kapsar? Temel gıdada KDV oranı yüzde kaça düşürüldü?

12 Şubat 2022 15:51
Temel gıda ürünleri nelerdir, neleri kapsar? Temel gıdada KDV oranı yüzde kaça düşürüldü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı son dakika açıklamasının ardından, milyonlarca vatandaş temel gıda ürünlerinin ne olduğunu ve market fiyatlarında ne kadar indirim yapılacağını araştırmaya başladı. KDV oranlarında yüzde 7'lik bir indirim yapılacağını ve temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirileceğinin açıklanmasının ardından, temel gıda ürünlerinin listesi haberimizde...

Yeni Ekonomi Destek Paketi'nin açıklandığı toplantıya video konferans ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 1'e düşürüldüğünü duyurmasının ardından, vatandaşlar "temel gıda maddeleri nedir, temel gıda ürünleri neleri kapsar?" sorusunun cevabını araştırmaya başladı. KDV'nin yüzde 7 düşürülmesine dair kararın yarın Resmi Gazete'de yayınlanacağı bilgisini de paylaşan Erdoğan, Yeni Ekonomi Paketi'ne dair gelişmelerden de bahsetti. İşte, birçok kişinin merak ettiği temel gıda ürünlerinin listesi ve indirim tarihine dair merak edilenler...

Temel gıda ürünleri nelerdir, neleri kapsar? Temel gıdada KDV oranı yüzde kaça düşürüldü?

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİ NELERDİR, NELERİ KAPSAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Ekononomi Destek Paketi'ne dair yaptığı açıklamalarda yer alan temel gıda ürünleri maddesi gündemde yerini aldı.

İnsan vücudunun en temel ihtiyaçları arasında yer alan beslenmeyi sağlaması için besin maddeleri gerekmektedir. Bu besin maddeleri birbirinden farklı gıdalarda bulunur. Bu besinlerin temin edilememesi halinde vücut gereken enerjiyi sağlamayamaz ve güç kaybı yaşar. Temel gıda ürünleri, ihtiyaç duyulan çeşitli maddeleri bünyelerinde bulundururak tüketilmeleri halinde, insanların hayati fonksiyonlarını sürdürmelerini sağlamaktadır. 

Temel gıda ürünlerinden alınan yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesinin ardından, bu ürünlerin neleri kapsadığını merak eden vatandaşlar için, temel gıda ürünlerinin listesi:

  • Peynir çeşitleri
  • Zeytin
  • Yumurta
  • Çay
  • Et ürünleri
  • Balık ürünleri
  • Kahve
  • Süt
  • Pirinç
  • Sebze ve meyveler
  • Bakliyat ürünleri (nohut, bulgur, kurufasulye, makarna, mercimek, irmik vs)
  • Protein ve yağ çeşitleri

 

Temel gıda ürünleri nelerdir, neleri kapsar? Temel gıdada KDV oranı yüzde kaça düşürüldü?

TEMEL GIDADA KDV ORANI KAÇ OLDU?

Yeni Ekonomi Destek Paketi'ne dair yeni gelişmeleri aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel gıdada KDV oranı ile ilgili gidilen değişikliğe dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"KDV sistemini sadeleştirme kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Un ve ekmekte zaten uyguluyoruz. Yeni düzenleme ile gıda ürünlerinde devlet adına yüzde 7'lik indirim yapmış oluyoruz. Bu ürünler enflasyon sepetinde ciddi ağırlığa sahip."

Temel gıda ürünleri nelerdir, neleri kapsar? Temel gıdada KDV oranı yüzde kaça düşürüldü?

MARKET FİYATLARINDA KDV İNDİRİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, temel gıda maddelerinde indirime gidileceğinin haberini vatandaşlar ile paylaşmıştı. Resmi Gazete'de yarın, yani 13 Şubat'ta yayınlanacak bu kararın ardından, geçerli olacak indirimlerin 14 Şubat itibarı ile market raflarına yansıması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...