Tgrt Haber

Tesla'dan Türkiye'de 300 bin TL civarında indirim!

04 Kasım 2023 11:35 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 14:55
Tesla'dan Türkiye'de 300 bin TL civarında indirim!
Tesla,elon musk

Türkiye'de elektrikli otomobilde tercih edilen markalardan olan Tesla, hemen teslim edilebilecek modellerinde büyük indirime gitti. İndirimin yaklaşık 300 bin TL civarında olduğu görüldü.

Türkiye pazarına girişinin ardından satışıyla dikkatlerden kaçmayan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, hemen teslim edilebilecek modellerinde 300 bin TL civarında indirime gitti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Ekim itibariyle 2023 satışları Tesla'da 10 bin 700 oldu. 

LİSTEDE YAKLAŞIK 50 ARAÇ VAR

NTV'de yer alan habere göre, şirketin internet sitesinde önceden konfigüre edilmiş olduğu belirtilen araçlar, "Fiyat düzenlemeleri, siparişten sonraki 7 gün içinde teslim alındığında geçerlidir" uyarısı ile listelendi.

Listede, Model Y Long Range olduğu görülen beyaz, gri, siyah, mavi ve kırmızı renkte yaklaşık 50 araç var.

Tesla'dan Türkiye'de 300 bin TL civarında indirim!

En ucuz araç 2 milyon 712 bin 538 TL'den 2 milyon 355 bin 480 TL'ye düşerken, en pahalısı ise 3 milyon 517 bin 421 TL'den 3 milyon 297 bin 811 TL'ye düştü. 

Tesla'dan Türkiye'de 300 bin TL civarında indirim!

Söz konusu modellerde yaklaşık 250 - 300 bin TL'lik indirim uygulandığı görüldü.

Tesla'dan Türkiye'de 300 bin TL civarında indirim!

REKABET İÇİN ÇABALIYOR

Son yıllarda Türkiye'ye akın eden elektrikli otomobil markaları kendilerini kanıtlamak ve piyasada daha fazla yer edinmek için fiyat tarafında rekabete girişti. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un da çok sevilmesiyle birlikte güç kaybedeceklerini düşünen firmalar fiyatlarını aşağı çekmeye başladı.

ELON MUSK'IN TÜRKİYE'YE İLGİSİ VAR

Tesla'nın sahibi milyarder iş insanı Elon Musk'ın Türkiye'ye olan ilgisi artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli diyalog halinde olan Musk'ın Türkiye'ye otomobil fabrikası kuracağına dair iddialar öne çıkıyor.

TOGG SATIŞLARI İLE TESLA ARASINDAKİ MAKAS KAPANIYOR

Togg satış performansında Ekim ayında Tesla'ya yaklaştı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre Ekim ayında 500 adet Tesla satışı gerçekleştirildi. Aynı veri setine göre Togg satışları ise 3 bin 567 olarak kaydedildi.

Bununla birlikte yılın tamamına bakıldığında Ekim itibariyle Tesla'nın Togg'dan daha fazla satış rakamına ulaştığı görülüyor. ODMD verilerine göre Ekim itibariyle 2023 satışları Tesla'da 10 bin 700 oldu. Togg ise 9 bin 171 adet araç satışına imza attı.

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...