Tgrt Haber

TOKİ son taksit ne kadar olacak? 20 yıl sonra TOKİ sosyal konut ödemesi ne kadar olacak?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2022 11:25 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 12:21
TOKİ son taksit ne kadar olacak? 20 yıl sonra TOKİ sosyal konut ödemesi ne kadar olacak?
toki,sosyalkonut

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 2+1 ve 3+1 daireler 240 ay vadeyle birlikte ödeme imkanı sunuyor. Yılda 2 kez ise Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak fiyat belirlenecek. T.C. numarasının son rakamına göre alınan başvurular 6 günde 4 milyonu buldu. Peki, TOKİ sosyal konut taksit ödemeleri ne zaman başlayacak. TOKİ sosyal konut taksitleri ne kadar artacak? TOKİ kura ne zaman?

Başvuru sayısı kısa sürede 4 milyonu aştı. Başvurular sonrası kura çekimi ise 2023 mart ayında sona erecek. Kurada TOKİ sosyal konut projesinden hak sahibi olan kişiler ile sözleşme yapılacak. 

SOSYAL KONUT SON TAKSİT NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projesi taksit ödemelerinde kalan borç üzerinden her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki kez bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak idarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir.

TOKİ projesi kapsamında 2+1 konutlara 240 ay vadeyle 2 bin 758 lira ödeme öngörülüyor. Peki, 20 yıl sonra TOKİ taksit ödemeleri ne kadar olur? Memur Maaş Artış Oranı baz alınacağı için bu zammı yüzde 10 saydığımız takdirde bu kampanyadan 2+1 daire alanlar toplamda 1 milyon 548 bin lira ödeyecek.
Aylık taksit ödemesinin her yıl yüzde 10 arttığı dikkate alınırsa, ikinci yıl taksit 2 bin 508 lira, üçüncü yıl 2 bin 758 lira ve son taksit ödemesi ise 13.737 TL olacak.

TOKİ sosyal konut başvuruları için tıklayın

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Başvurular sonrası kura çekimi 2023'ün Mart ayında son bulacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, projenin hazırlıklarının devam ettiğini dile getirdi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Birol demirci17 Şubat 2023 12:56

Birol demirci

Sonraki Haber Yükleniyor...