Tgrt Haber

TÜİK sanayi üretim verilerini açıkladı: Pandemiden sonra ilk daralma

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
10 Ocak 2023 10:20 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 10:37
TÜİK sanayi üretim verilerini açıkladı: Pandemiden sonra ilk daralma
sanayi üretimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin sanayi üretim verilerini yayımladı. Sanayinin alt sektörleri 2022 yılı Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,9 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre kasım ayında sanayi üretimi yıllık yüzde 1,3 azaldı. Sektör bazında da geri çekilmeler gözlendi.

SANAYİ ÜRETİMİ AZALDI

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %1,3, imalat sanayi sektörü endeksi %1,0 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,3 azaldı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...