Tgrt Haber

Tüketici kredileri mercek altında, yeni düzenleme mi geliyor?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 15:24 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 15:29
Tüketici kredileri mercek altında, yeni düzenleme mi geliyor?
kredi kartı,tüketici kredileri,mehmet şimşek

Kredi kartlarına yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirileceği son dönemlerde ekonomi yönetiminin gündeminde. Tüketici kredilerinde de yeni bir döneme girileceği ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Başkanlığında toplanan Finansal İstikrar Komitesi toplantısında tüketici kredileri masaya yatırıldı. 

TÜKETİCİ KREDİLERİ MASADA

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada toplantıda, tüketici kredileri başta olmak üzere kredilerdeki son dönem gelişmeleri ve bu gelişmelerin finansal istikrara etkilerinin gündeme alındığı ifade edildi.

Toplantıda bu konuda uygulanabilecek tedbirlerin de tartışıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

KREDİ BÜYÜMESİNE DETAYLI DEĞERLENDİRME

"Kredi büyümesi ve kompozisyonunun finansal istikrarla uyumlu seyretmesi için atılması gereken adımlar detaylı olarak değerlendirilmiştir.

Komite, dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyümenin en önemli unsurlarından finansal istikrarın korunması için bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmektedir."

Tüketici kredileri mercek altında, yeni düzenleme mi geliyor? - 1. Resim

KREDİ KARTLARINA TAKSİT AYARI

Öte yandan kredi kartı taksitlerine yönelik yeni düzenlemelerin gelmesi bekleniyor. Enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlar tüketicileri yakından ilgilendiriyor. 

Yapılan düzenlemeler arasında limitlere sınırlama getirilmesi, taksitleme seçeneklerinin düşürülmesi asgari ödeme tutarının artırılması gibi seçenekler yer alıyor.

TÜKETİCİ KARTA YÜKLENDİ

Kartlı harcamalardaki artışlar da dikkat çekti. Bankalararası Kart Merkezi (BKM), aralık ayı verilerine göre, Türkiye’de kredi kartı sayısı 117,7 milyon, banka kartı sayısı 189,5 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 90,0 milyon oldu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...