Tgrt Haber

Türk-İş masada yok: Açıklanan asgari ücrete muhalefet şerhi koyacak

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2022 12:00 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 12:59
Türk-İş masada yok: Açıklanan asgari ücrete muhalefet şerhi koyacak
Türk-İş,asgari ücret

Son dakika haberi: Asgari ücret zammı için 9 bin TL teklifle masadan kalkan Türk-İş bugün masadan kalktı. Milyonların beklediği rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklarken Türk-İş'ten yeni açıklama geldi. Türk-İş açıklanan asgari ücrete muhalefet şerhi koyacak.

Asgari ücret zammı tespit çalışmalarında sona gelindi. Türk-İş 9 bin lira teklifiyle masadan kalkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var" açıklaması gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 asgari ücreti 8 bin 506 TL olarak açıkladı.

Beştepe'de asgari ücret zammı için son görüşme yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyo’nunda işçi tarafını temsil eden Türk-İş, üçüncü toplantıda 9 bin TL’nin altında bir rakamı kabul etmeyeceğini belirtmişti. Bu rakama ulaşılması için mevcut asgari ücrete yüzde 63 zam yapılması gerekirken Türk-İş’in talebinin kabul edilmediği ve Türk-İş’in masadan kalktığı öğrenildi. Ancak yoğun görüşmeler perde gerisinde devam etti.

Toplantıda masa azaldı. Türk-İş'ten yeni açıklama geldi. Açıklanan asgari ücrete muhalefet şerhi koyacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rakamı açıklarken şunları söyledi:

"ASGARİ ÜCRETİ ORTADA BIRAKAMAZDIK"

"Makul noktada uzlaşma için samimi gayret sarfettik. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdi. Ancak taraflardan herhangi biri katılmadığı için hem çalışanların alacakları en az maaşı hem de buna endeksli geliri belirleyen asgari ücreti ortada bırakamazdık. Geçmiş yıllarda da hükümet olarak sonuçlandırılan çok sayıda asgari ücret müzakeresi vardır.

NE OLMUŞTU?

Komisyon toplantısı öncesinde gerçekleştirilen Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda Türk-İş yönetimi sendikalara, “Sizin söylediğiniz rakamların altındaki bir asgari ücrete imza atmayacağız” dedi. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü kez toplandı. İşçi heyetine başkanlık yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 9 bin rakamını masaya getirdi. Ancak işveren tarafı kabul etmedi. Bunun üzerine Türk-İş masadan kalktı. Atalay, binayı terk ederken basın mensuplarına “20 gündür Türk-İş’in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi bakan beye ve komisyona söyledim. Türk-İş’in teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız” açıklamasını yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...