Tgrt Haber

Kamu işçisi ve memurlarla kıyaslandı, ek zam talep edildi: Aylıklara 4 bin lira ilave...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Temmuz 2023 11:16 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 11:31
Kamu işçisi ve memurlarla kıyaslandı, ek zam talep edildi: Aylıklara 4 bin lira ilave...
Emekli,Zam,Maaş

Emekli maaşlarına yapılan zammın yetersizliği gündemdeki yerini korurken Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), tüm emeklilerin aylıklarına 4 bin lira ilave zam yapılması talebini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayı itibariyle emeklilerin kök aylıklarına yüzde 25'lik zam yapılacağını açıklamıştı. Bu zamla birlikte mecvut bütçe şartlarının zorlayarak en iyi zammı yaptıklarını belirten Erdoğan, zammı az bulan emeklilerin tepkileri üzerine geçtiğimiz günlerde ek zam yapılacağının sinyalini de vermişti.

EMEKİLERE 'EK ZAM' TALEBİ

Halan emeklilere yapılan zammın yetersizliği gündemdeki yerini korurken Türkiye Emekliler Derneği'nden emekli aylıklarına yapılan zam oranı, ürün ve hizmetlerdeki fiyat artışı ile KDV ve ÖTV oranlarının yükseltilmesinin görüşüldüğü bir toplantı yapıldı.

Emeklilere yapılan zammın yetersizliğine dikkat çekilen toplantıda, emekliler düşük zamlar nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğradığı belirtildi. 

"MİLYONLAR EMEKLİ GEÇİNMEKTE ZORLANIYOR!"

Taban aylıkları iyileştirilmeden ve aylık hesaplama sistemleri değiştirilmeden yüzdeli zamlarla emeklilerin refahını artırmanın mümkün olmadığı belirtilen yapılan açıklamada, "Derneğimizin aylıklara 4 bin lira seyyanen zam talebi karşılık görmediği için milyonlarca emekli geçinmekte zorlanıyor. Bunun görülmesini ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın seyyanen zam önerimizi bir kez daha yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

"MAKAS BÜYÜDÜ"

Devletin çalışanlara ve emeklilere bir bütün olarak bakması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Bu yıl emekli aylıklarına birinci altı ayda yüzde 30, ikinci altı ayda yüzde 25 zam uygulanmış ve aylıklarda toplam yüzde 62,5 artış olmuştur. 2023 yılında asgari ücrete, kamu işçisi ve memur aylığına ortalama yüzde 110 artış yapılmıştır. Görüldüğü gibi çalışanlar ile emekliler arasındaki gelir makası büyüdü. TBMM'nin açılmasıyla birlikte ek zam talebimizin gündeme alınmasını ve emeklilerimizi rahatlatacak bir artışın yapılmasını istiyoruz."

Derleyen: Baran Aksoy-Tgrthaber.com.tr
Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Garip 24 Temmuz 2023 10:33

Hani adalet

Sonraki Haber Yükleniyor...