Tgrt Haber

Türkiye için kritik tarih belli oldu! Uzmanlar 'İlanını bekliyoruz' diyerek açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 May 2024 12:20 - Güncelleme : 27 May 2024 12:21
Türkiye için kritik tarih belli oldu! Uzmanlar 'İlanını bekliyoruz' diyerek açıkladı

Ekonomi yönetiminin göreve gelmesinden bugüne üzerinde en çok durulan konulardan biri Türkiye’nin gri listeden çıkması için atılan adımlar oldu. Gözler Singapur’da düzenlenecek FATF Genel Kurulu’nun toplantısına çevrilirken uzmanlar Türkiye’ye olumlu etkilerini anlattı.

Türkiye 2021 yılı ekim ayından beri Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Gri Listesi’nde bulunuyor. Söyleyen BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, gri listeden çıkışla Türkiye’ye yapılan yatırımların hız kazanacağının altını çizdi.

GÖZLER HAZİRAN AYINDA

Türkiye’nin gri listeden çıkışı 23-28 Haziran tarihleri arasında Singapur’da düzenlenecek FATF Genel Kurulu’nun ardından kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor. Uzmanlara göre Türkiye’nin listeden çıkması halinde bunun hem Türk Lirası varlıklar üzerinde hem de uzun vadeli yatırımların ülkeye girişinde olumlu etkisi olacak. 

MALUMUN İLANINI BEKLİYORUZ

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, Türkiye’nin listeden çıkmak için yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Türkiye için kritik tarih belli oldu! Uzmanlar 'İlanını bekliyoruz' diyerek açıkladı - 1. Resim

Kork konuya dair şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi yönetimine güçlü bir desteği var. Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in liderliğinde önemli reformlar gerçekleştirildi ve tüm kriterler karşılandı. Deyim yerindeyse artık malumun ilanını bekliyoruz. Gri listeden çıkış her açıdan ülkemizi rahatlatacaktır”

DOĞRUDAN YATIRIMLARA ETKİ EDECEK

Öncü göstergelerdeki iyileşmelerle haziran ayından itibaren Türkiye ekonomisinin daha farklı bir tabloya kavuşacağına vurgu yapan Dr. Erkan Kork, gri listeden çıkış ile yabancı ilgisinin artacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“Özellikle bazı büyük yatırımcıların bu süreci de beklediklerini biliyorum. Bu gerçekleşmenin ardından ülkemize hem para girişinin hem de uluslararası doğrudan yatırımların artacağını düşünüyorum. 

Türkiye için kritik tarih belli oldu! Uzmanlar 'İlanını bekliyoruz' diyerek açıkladı - 2. Resim

Türkiye’nin risk primini gösteren CDS, 2020 yılı şubat ayından sonraki en düşük seviyesi olan 268 baz puana kadar geriledi. Derecelendirme kuruluşları not artışlarını sürdürüyor. Dezenflasyonun tesisi için Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve ekibi ivedilikle çalışıyor. 

Bu kararlı duruşla birlikte dezenflasyon sürecinin de Haziran ayından itibaren başlayarak hızlı bir şekilde ilerlediğini göreceğiz. Ekonomimize artan güven ve güçlenen finansal istikrar doğrudan yatırımlara da olumlu bir şekilde yansıyacaktır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...