Tgrt Haber

Türkiye'de ilk pazar kuruldu! Artık bir ‘tık’la kurbanlık hissesi almak mümkün

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas haber Ajansı
25 May 2024 16:58 - Güncelleme : 25 May 2024 17:03
Türkiye'de ilk pazar kuruldu! Artık bir ‘tık’la kurbanlık hissesi almak mümkün

Türkiye’nin ilk dijital kurbanlık pazarı kuruldu. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler internette üzerinden ‘kurban hissesi’ni alabiliyor. Artık bayramda kesim için sıra beklemek yok. Bayramın ilk günü hem kesim yapılacak hem de hisse sahiplerine pay edilerek, etler parçalanıp evlerine teslim edilecek.

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Sivas'ta bir işletme tarafından Türkiye'de bir ilk olan dijital kurban pazarı kuruldu. Vatandaşlar yemek siparişi verir gibi artık oturduğu yerden kurbanlık hissesi alıyor.

HAYVANA AİT ORİJİNAL FOTOĞRAFLAR GÖRÜLEBİLİYOR

Sivas'ta bir işletme ilginç bir çalışmaya imza atarak dijital kurban pazarı kurdu ve internet sitesi üzerinden hisse satışı yapmaya başladı. Kurulan dijital kurban pazarının internetten kurbanlık satışı yapan diğer sitelerden farkı ise, küpe numaralarıyla sabit olan kurbanlıkların tahmini et-kemik miktarı gibi tüm bilgileri ve hayvana ait orijinal fotoğrafları siteye yer alıyor.

Türkiye'de ilk pazar kuruldu! Artık bir ‘tık’la kurbanlık hissesi almak mümkün - 1. Resim

ETLER PARÇALANIP HİSSE SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR

Vatandaşların kurban pazarlarına ve ahırlara gitmeden, internet üzerinden oturdukları yerde dijital kurban pazarında gezinmeleri ve beğendikleri kurbanlıkları satın almaları hedefleniyor. Kesimi yapılan kurbanlıkların ise bayramın ilk günü pay edilerek, etler parçalanıp hisse sahiplerinin evlerine teslim edilecek.

Türkiye'de ilk pazar kuruldu! Artık bir ‘tık’la kurbanlık hissesi almak mümkün - 2. Resim

“EVDE ÇAYINI KAHVESİNİ YUDUMLARKEN KURBANLIK ALIYOR”

İşletme sahibi Kenan Hastaoğlu, vatandaşların daha rahat etmesi anlamında bu sistemi kurduklarını vurguladı. Hastaoğlu, “Yılların verdiği bize tecrübeyle her sene kendimizi yenileyerek de bugünlere geldik. Arkadan gelen girişimci arkadaşlarımız böyle bir fikir sundular, biz de olumlu gördük. Güzel bir çalışma çıkarttık. Türkiye'de ilklerden bir tane oldu. Kimse evinden çıkmadan çayını kahvesini yudumlarken veya ahıra girmek istemeyen insanlar, yurt dışında yaşayanlar var? Vatandaş internetten giriyor sayfamıza belirlediği hayvanı sepete ekliyor, ondan sonra sadece bize adresini veriyor. Başka bir hiçbir işlem yapmıyor. Biz kesiyoruz, parçalıyoruz evine kadar teslim ediyoruz. Bin 800 civarında hisse yapıyoruz. Bayramın birinci günü yapmak şartıyla teslim ediyoruz. Sivas'ımızın alışkanlığıdır, birinci günü bu işin bitmesi gerekiyor. İlk gün bu işler bitecek. Ondan sonra bayram moduna girecek. Bizim Sivas'ın özellikle alışkanlığı bu" dedi.

Türkiye'de ilk pazar kuruldu! Artık bir ‘tık’la kurbanlık hissesi almak mümkün - 3. Resim

“OTOBÜS BİLETİ ALIR GİBİ İNTERNETTEN ALIYORLAR”

Vatandaşların bu uygulamayı memnuniyetle karşıladığını söyleyen Hastaoğlu, “Müthiş tepkileri var. 'Niye önceden böyle bir şey yapmadınız' diyenler var. Şu anda otobüs bileti alır gibi internet ortamına girip çayını, kahvesini yudumlarken, ahıra girmeyeyim, üstüm kokmasın veya hayvandan çekiniyor veya zamanı yok, bunların hiçbirinden etkilenmeden masa başında çalışırken bile işini halledebiliyor. Vadettiğimiz kilogram, saat hepsi randevusunu aynen birebir uygulayabiliyoruz. Geçen sene örneğin 12 buçuğa kestiniz, bu sene de 25 bin lira. Zaten bu fiyat belirlemesini biz yapmıyoruz. Ticaret Borsası’nın açıkladığı Türkiye genelinde yapılan bir fiyat uygulaması var. Bizim Sivas'ımızda da var. Borsanın uyguladığı fiyatları uyguluyoruz. Kendimiz fiyat belirlemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ilk pazar kuruldu! Artık bir ‘tık’la kurbanlık hissesi almak mümkün - 4. Resim

“SANAL HİÇBİR ŞEY YOK, HER ŞEY GERÇEK”

Dijital kurban pazarı sistemi üzerinden her şeyin gerçek olduğunu ifade eden Hastaoğlu, “Bizim yaptığımız bu kurban işinde sanal hiçbir şey yok her şey gerçek. Hayvan gerçek, gelip yerinde görebiliyor kesim esnasında izleyebiliyor, parçalama esnasında başında bulunabiliyor. Her şeyine istediği zaman refakat edebiliyor. İnsanların içinde en ufak bir şüphe olmasın. Acaba benim hayvanım bu muydu? Çünkü resimde gördüğünün aynısını gelip kesim esnasında da görüyor. Parçalanmasına refakat ediyor. Satışta kapasitemizin 3'te 2'sini satmış durumdayız. Daha önümüzde yaklaşık 20 güne yakın zaman var. Bazı firmalarda şu kadar paraya şu kadar kurban eti veriyoruz. Vatandaşlarımız bunları iyi araştırsınlar. Bu bir dini vecibe olduğu için dikkat edilmeli. Bizim verdiğimiz sözler şöyle, biz şu kiloda size hayvanı veriyoruz, tartıyoruz. Hayvandan ne çıkarsa o 7’ye bölünüyor. Yani şu kilogram net demiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...