Tgrt Haber

Türkiye'nin önde gelen tekstil üreticisi iflas etti! Galatasaray Eski Başkanı Özhan Canaydın da ortakları arasındaydı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
18 Haziran 2024 09:57 - Güncelleme : 18 Haziran 2024 09:57
Türkiye'nin önde gelen tekstil üreticisi iflas etti! Galatasaray Eski Başkanı Özhan Canaydın da ortakları arasındaydı

Bursa'da 1985 yılında kurulan ve Türkiye'nin yabancı sermayeli ilk konfeksiyon şirketi iflas etti. Galatasaray Eski Başkanı Özhan Canaydın da ortakları arasında bulunduğu şirket tarih oluyor. Fabrika, yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle iflas bayrağını çekti.

Türkiye tekstil​ sektörünün önde gelen firmalarından Biesseci markası iflas​ etti.

Türkiye’nin ilk yabancı ortaklı şirketi olan  Biesseci firması, Decathlon, Massimo Dutti, Kappa, Diesel, Calvin Klein ve Zara gibi prestijli markaların üretimini yapıyordu.

Biesseci şirketi mali krize dayanamadı.

BİESSECİ TEKSTİL FİRMASI İFLAS ETTİ

Sanayi Gazete'sinden Merve Kırcı'nın haberine göre; Türkiye'nin önde gelen tekstil üreticisi  Biesseci ekonomik zorluklar nedeniyle iflasını açıkladı.

Türkiye'nin önde gelen tekstil üreticisi iflas etti! Galatasaray Eski Başkanı Özhan Canaydın da ortakları arasındaydı - 1. Resim

Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın da ortakları arasında bulunduğu şirket, bir dönemler ülkenin en büyük fabrikalarından biriydi.

Bursa'da 1985 yılında kurulan ve Türkiye'nin yabancı sermayeli ilk konfeksiyon şirketi olma özelliğini taşıyan bu fabrika dünya markalarını üretiyordu.

Canaydın ailesinin kurucusu olduğu Biesseci markası, Özhan Canaydın'ın vefatının ardından  oğlu Ahmet Murat Canaydın'a devrolmuştu.

Dünya çapında tanınan markalar için üretim yapan  Biesseci, borçlarının hızla artmasıyla iflasın eşiğine geldi. Biesseci, tüm çabalarına rağmen mali krizden kurtulamayarak iflasını açıkladı.

Türkiye'nin önde gelen tekstil üreticisi iflas etti! Galatasaray Eski Başkanı Özhan Canaydın da ortakları arasındaydı - 2. Resim

TÜRKİYE'NİN İLK YABANCI ORTAKLI ŞİRKETİ TARİH OLUYOR

2013 yılında mali zorluklarla boğuşmaya başlayan Biesseci, finansal yükümlülüklerini yerine getiremedi.

 Bir dönem global markalara hizmet veren Biesseci,  iflasla birlikte tarih oluyor.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...