Tgrt Haber

TÜSİAD'dan asgari ücrete ek zamma destek: Gereken yapılmalı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Bloomberg HT
25 Nisan 2022 23:38 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 00:22
TÜSİAD'dan asgari ücrete ek zamma destek: Gereken yapılmalı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ek zamma kapıları kapatsa da kamuoyunun bu konudaki beklentisi giderek artıyor. Enflasyon ve oluşan hayat pahalılığına karşı toplumun geniş kesimi maaşlarda yıl ortasında iyileştirme beklenirken, hükümetin ardından patronlardan da asgari ücrete ek zamla ilgili açıklama geldi. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, konuya ilişkin tavrını canlı yayında açık açık belli etti.

Koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle son dönemde oluşan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı, asgari ücrete ek zam tartışmalarını gündeme getirdi. Milyonlarca çalışan ve ailesini yakından ilgilendiren konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemimizde yok" diyerek zam beklentisine kapıyı kapatmıştı. AK Partili Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise ücretlerde iyileşme olacağını söyleyip asgari ücret ek zam yapılacağının sinyalini verdi. 

Asgari ücret görüşmelerinde işçi kesimini temsil eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın "Asgari ücretlinin de emeklinin de normal sözleşmelinin de aldığı zam eridi. Emekliye de asgari ücrete de özellikle yılın ortasında iyi bir ücret verilmesi lazım" şeklindeki açıklamalarından sonra konuya ilişkin bir değerlendirme de işveren cephesinden geldi. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, asgari ücrete ek zamma sıcak baktıklarını duyurdu.

GENÇLERİN YURT DIŞINA KAÇIŞI ÖNLENMELİ

Gençlerin yurt dışına gitmesiyle ilgili Turan, "Gençlerin hayallerini hayata geçirecekleri ortam oluşturmalıyız. Türkiye yetenek havuzunu kaybetmemeli" ifadelerini kullandı.

TÜSİAD'DAN ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞA DESTEK

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, konuk olduğu BloombergHT yayınında asgari ücrete dair açıklamalarda bulunarak asgari ücretin yıl ortasında yeniden artırılmasına sıcak baktıklarını ifade etti.

"GEREKEN YAPILMALI"

Açıklamalarının devamında asgari ücret tartışmalarına yönelik olarak Turan, şöyle konuştu:

"Bazı şirketler geçen sene Ağustos Eylül aylarında destek anlamında bazı düzenlemeler yaptı. İş barışı açısından da bunu düşünmemiz, çalışanları enflasyona ezdirmeden bu süreci birlikte geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz."

Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...