Tgrt Haber

Ücretsiz ve indirimli ulaşım kalkıyor mu? Belediye başkanı duyurdu: Gereken yapılacak!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
21 Eylül 2023 10:22 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 10:42
Ücretsiz ve indirimli ulaşım kalkıyor mu?
Otobüs,Halk otobüsü,,Ankara,Mansur Yavaş

Döviz kurundaki yükselişin akaryakıt fiyatlarına yansımasıyla maliyetlerini karşılayamayan bazı özel halk otobüsü sahipleri, ücretsiz yolcu taşımayacaklarını duyurmuştu. Bu kararı alan özel halk otobüsü sahiplerine, ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan çok net bir uyarı geldi.

Ücretsiz ve indirimli ulaşım kalkıyor mu?

Akaryakıt fiyatları, ÖTV zammıdan sonra döviz kurundaki yükselişin de yansıtılmasının ardından 40 liraya dayandı. Üst üste gelen zamlar vatandaşın canını sıktı. Akaryakıt fiyatlarıyla baş edemeye özel halk otobüsü sahipleri de kendi başlarına karar vermeye başladı.

Ücretsiz ulaşım tartışmasının devam etttiği Ankara'da özel halk otobüsü sahipleri, artan maliyetler sebebiyle bugün itibarılma ücretsiz yolcu taşımayacaklarını duyurmuştu.

Özel halk otobüsü sahiplerinin aldığı bu karara Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'tan çok sert tepki geldi. Ücretsiz yolcu gruplarını taşımayan otobüslere yönelik yasal işlem yapılacağını ve gelir desteği verilmeyeceğini açıklayan Yavaş, vatandaşlara da bir çağrıda bulundu. Yavaş, mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının ihbar edilmesi gerektiğini söyledi.

EGO'NUN ZARARI 3 MİLYAR TL'YE YAKLAŞTI

Artan maliyetler nedeniyle EGO'nun da 3 milyar TL'ye yakın zararda olduğunu belirten Yavaş, özel halk otobüslerine de düzenli destek sağlandığını kaydetti.  Desteğin artırılmasına ilişkin verilen son önergeyi "EGO'nun iflasına yönelik" olarak değerlendirdiği aktaran Yavaş, bu nedenle veto ettiğini belirtti.

KANUNA AYKIRI HAREKET EDENLER YANDI!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır.

Ankara'da ücretsiz ulaşım tartışması devam ediyor.

Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak EGO’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır.
Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir.

Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...