Tgrt Haber

Ucuz et nerede satılıyor? Et ve Süt Kurumu kıyma, kuşbaşı, tavuk fiyatları ne kadar? Bakan açıkladı!

08 Nisan 2022 17:05 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 17:20
Et ve Süt Kurumu Ramazan ayı boyunca ucuz et satışı yapacak.

Et fiyatlarındaki artış ‘’Ucuz et nerede satılıyor?’’ sorusunu gündeme getirdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den Ramazan ayında vatandaşları sevindiren ucuz et açıklaması geldi. Geçen hafta ete yüzde 48 zam gelmesinin ardından Bakan Kirişçi ucuz et satışı hakkında bilgi verdi. İşte Et ve Süt Kurumu kıyma, kuşbaşı, pirzola, tavuk eti fiyatı…

Et ve Süt Kurumu Ramazan ayı boyunca ucuz et satışı yapacak.

Et ve Süt Kurumu geçen hafta et fiyatları yüzde 48 zam geldiğini duyurmuştu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Ramazan dolayısıyla Et ve Süt Kurumu mağazaları ile Tarım Kredi Marketlerinde ucuz et satışlarına başladıklarını duyurdu. Kirişçi, et fiyatlarının mevcut market ortalamalarının yüzde 15-20 altında satılacağını söyledi.

UCUZ ET NEREDE SATILIYOR?

Son haftalarda peş peşe gelen gıda zamlarına et fiyatları da eklendi. Tarım ve Orman Bakanı vatandaşları sevindirecek müjdeyi dün akşam katıldığı bir televizyon programında açıkladı. Ramazan ayında gıda konusunun öne çıktığını belirten Kirişci, salgında dünyada tedarik zincirinin bozulduğunu, emtia fiyatlarında anormal yükselişler olduğuna dikkat çekti.

Kirişçi "Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ucuz et yesin diye mevcut market ortalamalarının yüzde 15-20 altında Et ve Süt Kurumunun (ESK) 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 150'sinde ucuz et satışı bugün itibarıyla başladı" dedi.

Ucuz et nerede satılıyor? Et ve Süt Kurumu kıyma, kuşbaşı, tavuk fiyatları ne kadar? Bakan açıkladı!

ET VE SÜT KURUMU FİYATLARI NE KADAR?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin ucuz et açıklamasının ardından gözler Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına çevrildi. İşte Et ve Süt Kurumu et fiyatları:

KIRMIZI ET: 

  • Sığır kıyma - 83 TL
  • Sığır kuşbaşı - 92 TL
  • Sığır biftek rosto -117,50 TL
  • Sığır pirzola - 152 TL 

BEYAZ ET:

  • Tavuk but – 28 TL
  • Tavuk göğüs – 29,50 TL
  • Tavuk kanat – 34 TL
  • Tavuk sarma – 36 TL

UCUZ ET SATIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

Bakan Kirişçi ucuz et fiyatları ile ilgili olarak büyükbaş ve küçükbaş konusunda bir problem olmadığını ifade etti. Kirişçi ‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ucuz et yesin diye mevcut market ortalamalarının yüzde 15-20 altında önce Et ve Süt Kurumu (ESK) 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 150'sinde ucuz et satışı bugün itibarıyla başlamış durumda. Bu, ramazanda ayı boyunca devam edecek. Ramazan ayında vatandaşlarımız ete olan ilgilerini ötelemesinler" ifadelerine yer verdi. Bakan açıklamasında Kurban Bayramı için de aynı şekilde mevcut stok bulunduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...