Tgrt Haber

Vergisiz telefon ve bilgisayarda önlemler alındı, indirim oyununa geçit yok! Kullanıcıları BTK denetleyecek

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Türkiye Gazetesi - Cevdet Fırat AYDOĞMUŞ
28 Eylül 2023 11:41 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 11:50
Vergisiz telefon ve bilgisayarda önlemler alındı, indirim oyununa geçit yok! Kullanıcıları BTK denetleyecek
vergisiz telefon,vergisiz bilgisayar,öğrenciye cihaz desteği,telefon,bilgisayar modelleri,vergisiz modeller

7 milyon öğrenci yararlanacağı ÖTV’siz bilgisayar ve cep telefonu desteğinde detaylar belli oldu. Gözler Cumhurbaşkanı kararına çevrilirken, Ticaret Bakanlığı indirim oyunlarına karşı önlemlerini aldı. Öğrencinin telefonu kullanıp kullanmadığını BTK denetleyecek. İlk olarak vergisiz telefon ve bilgisayar desteğinde öğrencilere E-devlet üzerinden şifre tanımlanacak. Üniversiteliler şifre ile internetten veya mağazadan alışveriş yapabilecek. Cihaz desteği, Türkiye’de 13 yerli ve yabancı telefon markası için geçerli olacak. Birçok bilgisayar markasının 9 bin 500 TL ve altında modeli bulunuyor.

Üniversiteli gençlere satış fiyatı 9.500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5.500 liraya kadar verilecek cihaz desteğinde ayrıntılar belli olurken, şirketlerin satışlarını artırmak için destek kapsamına girmeyen cihazlara destek kapsamına girecek şekilde indirim yapabileceği ifade ediliyor.

e-DEVLET ÜZERİNDEN ŞİFRE TANIMLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere piyasa satış fiyatı 9.500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5.500 liraya kadar verilecek teknolojik cihaz desteğinin detayları belli oldu.

Türkiye Gazetesi’nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un edindiği bilgilere göre, eğitimi devam eden üniversiteli gençlere e-Devlet üzerinden bir şifre tanımlanacak. Öğrenci, bu şifre ile internet pazar yerlerinden, teknoloji firmalarının internet sitesinden cep telefonu veya bilgisayar siparişi verebilecek. İnternet üzerinden alışveriş yapmak istemeyen öğrenci, şifresi ile teknoloji mağazalarına giderek de alışveriş yapabilecek. Teknoloji mağazaları, söz konusu satışlarda, öğrencinin şifresini sisteme kaydederek ürün için indirim sağlayacak. 

Haberin devamını okumak için tıklayınız

Kaynak: Türkiye Gazetesi - Cevdet Fırat AYDOĞMUŞ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...