Tgrt Haber

81 ile kamyon kamyon gönderiliyor! Üzüm işçileri yağmur çamur dinlemeden hasat ediyor

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Kasım 2023 16:52 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 17:02
81 ile kamyon kamyon gönderiliyor! Üzüm işçileri yağmur çamur dinlemeden hasat ediyor
manisa,sarıgöl,üzüm,hasat

Soğuk kış aylarına rağmen Manisalı işçilerin hasat serüveni devam ediyor. Yağmurlu havaya aldırış etmeyen üzüm işçileri dünyaya nam salan çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümünü toplamaya devam etti. Özenle toplanan üzümler ülkenin dört bir yanında Pazar tezgahlarındaki yerini almak üzere kasalanarak yola çıktı.

Manisalı işçiler soğuk havaya aldırış etmeden üzüm hasadına devam ediyor. Yağmurlu havaya ve kuru soğuklara rağmen bir yıllık emeklerinin başından ayrılmayan işçiler dünyaya nam salan çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerini toplamaya devam etti.

Kasım ayının sonlarına gelmemize rağmen Ege Bölgesi’nin birçok noktasına üzüm kesimi devam ediyor. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde örtü altındaki üzümlerin yurt içi ve yurt dışı pazarları için kesimleri hız kesmeden devam ediyor. Soğuk hava nedeniyle kat kat giyinen işçiler çizmelerini giyip üzüm hasadına devam etti. Kesilen üzümleri özenle kasalayan işçiler ülkenin dört bir yanına gönderilmek üzere kamyonlara yükledi.

Sarıgöl ilçesi Bahadırlar Mahallesindeki üzüm üreticisi Raşit Öncü, üzüm bağında zor hava şartları altında üzümleri kesen işçilerinin ısınmaları için sürekli sıcak çay ikramında bulunuyor.

81 ile kamyon kamyon gönderiliyor! Üzüm işçileri yağmur çamur dinlemeden hasat ediyor

İŞÇİLER YAĞMURA ALDIRIŞ ETMEDEN ÇALIŞTI

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden Sakarya'ya sebze ve meyve sevkiyatı yapan İbrahim Camkıran, "Biz daha önceden üzüm kesimi için üreticiye gün verdik. Sabah erken saatlerde üzüm bağına girdik. Kesim ve kamyon yükleme devam ederken aniden yağmur başladı. Üzüm işçisi arkadaşlarımız bu tür olaylara alışık olduğundan yağmurluklarını giydi. Zaten kimi çizmesi kimi de botlarıyla üzüm bağına çalışmaya geliyor. Şiddetli yağmurda bağ evine sığınıyorlar. Bu arada sıra aralarında kalan kasaları da seleci arkadaşlar yağmurluklarını giyerek kamyona getirip dolması için gayret ediyor. Bu arada kesim yapan işçiler de sele taşıyan arkadaşlarına yağmur ve çamura rağmen yardım ediyorlar." dedi.

81 ile kamyon kamyon gönderiliyor! Üzüm işçileri yağmur çamur dinlemeden hasat ediyor

“ÜZÜM İŞİ FEDAKARLIK GEREKTİRİR”

Sezon boyunca aynı üzüm alıcısı ile çalışmakta olduklarını ifade eden üzüm işçileri bazen de fedakarlık yapmanın önemli olduğunu belirterek, sezon boyu aynı kişilerle çalıştıklarını ve bazen yağmur çamurda çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bağda kesilen üzümlerin yerde kasada beklememesi gerektiğini kaydeden işçiler, bu durumun hem bağ sahibine hem de alıcıya zarar verdiğini bu yüzden işlerini severek yaptıklarını vurguladı.

Öte yandan, Sarıgöl ve çevresinde örtü altındaki 113 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirildiği, temmuz ayında doğa olaylarına karşı örtü altına alınan üzümlerin hasadının bu sayede aralık ayının sonuna kadar hasadının devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...