Tgrt Haber

Yuan kritik seviyenin altında düştü, Çin harekete geçti

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
08 Nisan 2024 10:03 - Güncelleme : 08 Nisan 2024 10:04
Yuan kritik seviyenin altında düştü, Çin harekete geçti

Yuan’ın değer kaybetmesi sonrasında para birimine destek veren Çin Merkez Bankası yeni bir adım attı.

Çin, güçlü dolar ve ekonomik aktivitenin zayıflamasıyla değer kaybeden yuana olan desteğini sürdürüyor.

SEVİYEYİ KORUMAYA ÇALIŞIYORLAR

Çin Merkez Bankası (PBOC), yönetilen para birimi için günlük referans kurunu önceki seviyelere yakın şekilde dolar başına 7,0947 olarak belirledi. Bankanın bu hamle ile amacı  kur istikrarını korumak oldu. 

Oversea-Chinese Banking Corp. Stratejisti Frances Cheung, “Spot yuan gün içinde %2 sınırına yakın işlem görmeye devam edebilir. PBOC’nin bu noktada seviyeyi savunma niyeti güçlü olabilir” yorumunu yaptı.

Yuan kritik seviyenin altında düştü, Çin harekete geçti - 1. Resim

EKONOMİK BÜYÜMEDE KARAMSAR TABLO

Fed’in faizleri daha uzun süre yüksek tutacağı yönündeki beklentilerin bir sonucu olarak dolarda son dönemde görülen direnç, PBOC’nin yuanı sabit tutma hedefini daha da zorlaştırıyor. Para birimi ayrıca yatırımcıların Çin’in ekonomik büyüme beklentilerini olumsuz etkilemesiyle de baskı altına girdi.

Credit Agricole CIB Araştırma Müdürü Xiaojia Zhi, “Bence hem sabit hem de spot için volatilitenin artması yönünde baskı artıyor. Dolar güçlenmeye devam ederse PBOC’nin burada sert bir çizgi çizmesi giderek zorlaşabilir. Bununla birlikte, PBOC beklentileri yönetme konusunda dikkatli olmaya devam edecektir” yorumunu yaptı.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...