Tgrt Haber

Acun Ilıcalı'dan milli takım itirafı: "Okan Buruk gelmeliydi"

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 10:02 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 10:24
Acun Ilıcalı'dan milli takım itirafı: "Okan Buruk gelmeliydi"
Hull City,Acun Ilıcalı,Montella,Okan Buruk,Emre Belözoğlu,Burak Yılmaz,Allahyar,milli takım

İngiltere Championship ekibi Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Ilıcalı, Emre Belözoğlu, Okan Buruk ve A Milli Takım'daki teknik direktör seçimiyle ilgili de konuştu. İşte detaylar...

İngiltere Championship ekibi Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, TV 100'de yayınlanan 'Az Önce Konuştum' programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını cevapladı.

"MİLLİ TAKIMA YABANCI HOCA GELMEMELİYDİ"

"Milli takımın başına üst üste ikinci kez yabancı hoca getirdi diye eleştiriler var sen ne düşünüyorsun bu konuyla ilgili?" sorusuna cevap veren Ilıcalı, "Eleştirileri doğru buluyorum. Ben federasyon başkanımızı seviyorum, insan kalitesi olarak çok yüksek bir insan. Kendisini futbola adamış güzel şeyler yapmaya çalışan bir başkan var federasyonda. Fakat buradaki seçime katılmıyorum. Türk futbolcusu, güvendiği, inandığı birisinin oyun içindeki disiplini sağlamasını ister. Cengiz çok takdir ettiğim bir futbolcu. Üç kere bir maçta çalım attı. Burada yandan bir otoriterin gelip, hop Cengiz iki dakika gel buraya deyip onu uyarması lazım. Eğer uyarmazsan o otoriteyi hissetmezse Cengiz maçın içerisinde performansını tam olarak veremeyebilir. Otorite dediğiniz zaman akla kim gelir Fatih Terim değil mi. Fatih Terim'in ne olur, rica ediyorum bütün milli maçlarına bakın. Çaresiz kaldığımız, dağıldığımız bir maç söyle bana, ruhsuz dediği bir maç söyle. Kaybettiğimiz olmuştur ama futbolcular bütün performanslarını hep verdiler. Şenol Güneş yine aynı şekilde. Sonuçlar yeter yetmez... Ben Milli Takım'da o beynin Türk olası gerektiğini düşünüyorum. Montella için diyebileceğim bir şey var, Türkiye'de vakit geçirmiş" dedi.

"OKAN BURUK'UN MİLLİ TAKIMA GELMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM"

Galatasaray'ın ligdeki ve Şampiyonlar Ligi'ndeki durumunu değerlendiren Acun Ilıcalı, "Takdir ediyorum. İngiltere'nin içinde yaşadığım için Manchester United zaferi ayrı mutluluk oldu. Türk futbolunun gücünü ispat etti, hem de güzel bir galibiyet. O yüzdende ayrı bir prestij oldu. Galatasaray iyi bir yolda. Doğru bir hocayla buluştu. Okan Buruk güzel bir şekilde pişti. Okan Buruk bana göre milli takıma gelmeliydi. Ben bu konuları detaylı sana anlatmak istemiyorum ama milli takıma gelmesi için elimden geleni o dönemde yaptım. Hani insanlara sesimi duyurdum. Okan Buruk'u getirin, yapmayın, etmeyin dedim. O zaman dinletememiştik. Okan O zaman boştaydı. Zaten kaliteli bir hoca. Akhisar'ın başarısının üzerine Galatasaray ona yakıştı. Onda birkaç özellik var. Huzur veriyor, çok zeki, işini biliyor, iyi insan. Eksik bulamıyorum. Çok üzüldüğüm olaylardan biri Başakşehir'de görevinden ayrılmasıydı. O beni çok yaralamıştı. Okan benim çok eski dostum" şeklinde konuştu.

Acun Ilıcalı'dan Okan Buruk'a övgü dolu sözler

EMRE BELÖZOĞLU SÖZLERİ

"Emre Belözoğlu'na Hull City için teknik direktörlük teklifi yaptın mı?" sorusuna Ilıcalı şu cevabı verdi:

"Şöyle edemedim. Ben Hull City'yi aldığım zaman teknik direktörlük yetkisi yoktu. Emre'nin durumu iyi olduğu zaman da benim hocam vardı. Buluşamadık. Biz hocayla anlaştığımız zaman Emre, Başakşehir'de başlamıştı. Ama onun kalbi her zaman bizimle. Maçları da seyrediyor. Okan da çok seyreder, çok da yararlanıyoruz. Bizim play-off'la iki puan var aramızda.

Emre Belözoğlu'nun şu andaki performansı bile Hull City'de antrenör olmaya fazlasıyla yeter benim açımdan ama hocamız var. Yarın da olabilir çok mutlu olurum ama inandığımız bir hocamız var. İstikrar çok önemli. Devamlı değişiklikle bir yere varamıyorsun. Doğru adamı yakalayacaksın. Ben sonuca bakmam. Ben ne oynuyoruz, performans ne ona bakarım. Doğru insanla buluşursan o her sene eksikleri bula bula geliştiriyor zaten. Biz hocamızla ilk senesini on beşinci bitirdik. Sezon ortasında gelmişti. Bu sezon play-off içindeyiz. Öyle de gidiyoruz. Belki de hayalimiz gerçek olacak. Hep üzerine koyuyor. Ancak temel bozuk olursa değiştiririm."

Acun Ilıcalı'dan milli takım itirafı:

"ARDA TURAN'IN BAŞARISI BENİM İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMİYOR"

Eyüpspor ile iyi bir çıkış yakalayan Arda Turan ile ilgili Ilıcalı, "Arda'nın bugünkü başarısı benim için bir şey ifade etmiyor. Çok çok erken, çok yeni bir hoca. Ben Arda'ya genel bakıyorum. Bir teknik direktörün olması gereken özellikler Arda Turan'da var. Korkunç bir insan ilişkisi, şeytan tüyü, oyuncuyu kendisine inandıracak, temiz bir kalp yine ve devamında da büyük bir vizyon, büyük takımlarda oynamış... Kim oynamış Barcelona'da ya? Bizim hayatımızda büyük takımda oynayan var mı? 2-3 maç gidenimiz oldu. Bu adam orada oynamış, o vizyonu da var. Şampiyonluklar yaşadı. O vizyon o zeka en önemlisi. Başarının hayatta yüzde 51'i ilişkidir. Her konuda böyle. Futbolda da öyle. Teknik direktör soyunma odasını kaybederse hiçbir şey olmaz."

BURAK YILMAZ YORUMU: "GURUR DUYUYORUM"

Teknik Direktör Şenol Güneş'in yerine Beşiktaş'ta futbol sorumlusu olarak görev alan Burak Yılmaz ile ilgili de konuşan Ilıcalı, "Burak Yılmaz için de o görev erken ama bazen hayat şöyledir, Allah yardım eder, o çok erken de olsa, zamanı da olmasa o iş için ama öyle bir başarı ortaya koyarsın ki, o ceketi ondan sonra giyebilirsin. Ben yüzde 80 ihtimalle sonrasında başka bir teknik direktörün geleceğini düşünüyorum ama bu Burak'tır. Şimdiye kadar hep imkansızlıkları başarmış biri, işine fokusta başka bir boyut. Burak için gurur duyuyorum. Şu andaki pozisyonda başarıyı sağladığı takdirde tabii ki devamını getirecekdiye düşünüyorum. Performansına bağlı. Biraz şanssız dönemde. Fenerbahçe ile Galatasaray çok kaybedecek gibi gitmiyor. O aranın kapanması çok kolay değil. Beşiktaş yönetimi resime başka açıdan bakıp, onun olduğu dönemde biz iyi oynadık, üzerine bir de yatırım yaparsak bu takım şampiyon olabilir diye değerlendirmede bulunursa başka bir şey olur tabii ki" ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı'dan milli takım itirafı:

ALLAHYAR İDDİALARINA CEVAP: "4 MİLYON EURO'LUK TEKLİF ALDIK"

Fenerbahçe'den transfer ettiği futbolcular ile ilgili Ilıcalı, "Ona çok gülüyorum. Ozan Tufan şu anda bütün Championship'in gözbebeği. Oraya fazla zaten. Fenerbahçe'de işe yaramayanları ben kendi takımıma alacam, amacım da Premier Lig'e çıkmak. Ben manyak mıyım? Türkiye'den aldığım oyuncular; Seri zaten Galatasaray'da oynadı, Traore bugün döktürüyor. Hatayspor'dan aldık. Fenerbahçe'den Allahyar'ı aldık. Onla ilgili de diyorlarki, 4 milyon verdi de yarısını... Abicim bu adam potansiyel, gazetelerde dünyada önemli yıldızlardan biri olarak gösterildi. Allahyar'ın hikayesini ben anlatayım sana. Allahyar, Fenerbahçe tarafından Ukrayna'ya yollanıyor kiralık. Ukrayna'da 15 gol atıyor. Açık oynuyor ama 15 gol atıyor. Satın alma opsiyonu var Allahyar'ın Ukrayna kulübü satın alma opsiyonunu kullanıyor ve biz alıyoruz diyor ama çocuk orada oynamak istemiyor. İmza atmadığı için alamıyorlar. Çocuğun üzerine ben potansiyeli olduğu için İngiltere'ye götürdüm. Büyük bir sakatlığı oldu. 8-9 ay oynayamadı. Biz 1-2 ay önce Allahyar için 4 milyon Euro'luk teklif aldık. Bunların hepsi potansiyel. Ozan'dan iyi olmasını bekliyordum ben, çok iyi çıktı, çok katkıda bulunuyor. Böyle bir şey olabilir mi? Fenerbahçe'yi kurtacağım diye ben oradan oyuncu alacağım" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...