Tgrt Haber

Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direği ile saldıran maganda özür mektubu gönderdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
03 Aralık 2022 14:13 - Güncelleme : 03 Aralık 2022 14:50
,göztepe,altay,ozan evrim özenç,kaleci

Spor Toto 1’inci Lig’de Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisinde sahaya inen ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in kafasında korner direğini parçalayan Mehmet Nihat Aydın cezaevinden mektup yazdı. Yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyleyen Aydın, başta kaleci Ozan Evrim Özenç ve ailesi olmak üzere herkesten özür diledi.

Dünya kamuoyunda ve Türkiye’de büyük yankı uyandıran Göztepe ile Altay arasındaki geçtiğimiz Pazar günü oynanan İzmir derbisi çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atıldı. İşaret fişeği atan Furkan Ersanlı yakalanarak gözaltına alınırken Göztepeli taraftar Mehmet Çakır ise yaralandı.

Yaşanan olayı fırsat bilerek sahaya inen holigan taraftar Mehmet Nihat Aydın korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırdı. Korner direğini Özenç’in başında kıran Aydın, İzmir Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen  Aydın  çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

MEKTUBUNDA HERKESTEN ÖZÜR DİLEDİ

Nihat Aydın, cezaevinden kaleme aldığı mektubunda yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek özür diledi.

Aydın mektubunda şu ifadeleri kullandı.

27 Kasım tarihinde İzmir'de oynanan Göztepe-Altay maçında yaşattığım üzücü hadiseden dolayı başta kaleci Ozan Evrim Özenç ve ailesinden sonra da tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum. Pişmanım. Meydana gelen olaylar neticesinde bilinçsiz ve hiç kimse tarafından kabul edilemeyecek bir eylemde bulundum. Daha önce hiçbir adli olaya karışmamış, şiddet konusunda bir olayın içinde olmamış biri olarak bu çirkin davranışla gündemi meşgul etmek ve toplumu böyle kötü bir manzarayla karşı karşıya bırakmak beni çok üzmüştür. Hiçbir mazereti olmayan ve spora yakışmayan bu davranışım nedeniyle başta Özen Evrim Özenç ve ailesi olmak üzere tüm spor camiasından ve tüm kamuoyundan tekrardan özür diliyorum. Olay anında yaşadığım endişe ile ne yapacağımı bilmeyerek kendimi kontrol edemedim. Bu vahim durumu meydana getirdim. Bu bilinçsiz ve kontrolsüz eylemden dolayı çok üzgün ve pişmanım. Tamamen olay anının adrenalini ile münferit olarak gerçekleştirdiğim bu davranıştan dolayı incittiğim herkesten özür diliyorum.

Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direği ile saldıran maganda özür mektubu gönderdi

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...