Tgrt Haber

Arda Güler Avrupa kupalarında tarihe geçti: Gol sonrası sevinci duygulandırdı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
04 Kasım 2022 06:21 - Güncelleme : 04 Kasım 2022 06:31
Arda Güler Avrupa kupalarında tarihe geçti: Gol sonrası sevinci duygulandırdı
,fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında Fenerbahçe deplasmanda Dinamo Kiev takımını Arda Güler ve Arao’nun attığı gollerle 2-0 galip ayrıldı. Arda Güler hem gol hem asist yaparak Avrupa tarihine geçerken gol sonrasındaki anlamlı sevinci futbolcuları duygulandırdı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu son hafta karşılaşmasında Dinamo Kiev ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Polonya’da oynanan mücadeleyi sarı lacivertliler 2-0’lık skorla kazanırken galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Arda Güler ve 45+2. dakikada Willian Arao kaydetti. Grubu lider bitiren sarı-lacivertli ekip son 16’ya kaldı.

ARDA GÜLER FIRTINASI

Maçta bir gol ve bir asist ile fırtına gibi esen Arda Güler’in performansı oldukça çok konuşuldu. Bu sezon ligde hiç ilk 11’de başlamayan genç oyuncu Kiev deplasmanında sahada yerini aldı. Arda, bu sezon 3. kez ilk 11 deneyimini yine bir Avrupa deplasmanında Dinamo Kiev'e karşı yaşadı.

GOLÜNÜ ATTI, ANNESİNE MESAJ VERDİ

Mücadelenin 23. dakikasında Arda Güler, temsilcimizi önce geçiren golü kaydetti. Böylece 17 yaşındaki oyuncu, Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamalarında Fenerbahçe formasıyla gol atan en genç oyuncu oldu. Arda gol sevincinde "Annecim seni çok seviyorum" yazısının yer aldığı tişörtü de kamera ve tribünlere gösterdi.
Gol sevincini annesine armağan ettiğini söyleyen Arda Güler, “Annem 2 ay önce kalbinden ameliyat olmuştu. Sonrasında futbola odaklanmak çok zordu. Kendime söz verdim, 'ilk golümü ona armağan edeceğim' diye. Motivasyonumu öyle sağlıyordum. Gol atınca çok mutlu oldum ve anneme armağan ettim" dedi.

ARDA GÜLER’DEN JESUS’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Jorge Jesus'tan övgüyle bahseden Arda, "Jorge Jesus çok büyük bir hoca. Sayısız oyuncu çıkarmış biri. İnşallah ben de onlardan biri olurum. Bizle özel ilgileniyor, hem saha içinde hem saha dışında. İnşallah gelişmeye devam ederim. Ben her zaman çalışmaya devam etmek zorundayım. Hocam ne zaman şans verirse elimden geleni yapmak istiyorum. İdmanlardan önce ve sonra çalışmaya devam etmeliyim. Bireysel gelişimim devam ediyor. Tabii ki oynadığım zaman çok mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.

JESUS YANAĞINDAN ÖPTÜ

Golden sonra sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus'un, genç yıldız adayını yanaklarından öperek kutlaması dikkat çekti.

Arda Güler Avrupa kupalarında tarihe geçti: Gol sonrası sevinci duygulandırdı

ASİST DE YAPTI, BELLINGHAM'I GERİDE BIRAKTI

İlk yarısının son dakikasında Arao'nun golünde köşe vuruşunu kullanan Arda, Jude Bellingham'ı (19 yaş 98 gün) geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...