Tgrt Haber

Aslan bir puanı kurtardı! Maç sonucu: Galatasaray 1-1 Kayserispor

12 Şubat 2022 20:06
Galatasaray, evinde Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde ligde zor günler geçiren Galatasaray, Kayserispor'u konuk etti. İki sarı-kırmızılı ekibin karşı karşıya geldiği maçta kazanan çıkmadı. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Galatasaray, evinde Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde ligde zor günler geçiren Galatasaray, Kayserispor'u konuk etti. İki sarı-kırmızılı ekibin karşı karşıya geldiği maçta kazanan çıkmadı. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. Galatasaray'ın golünü Mostafa Mohamed atarken Kayserispor'un sayısı ise Miguel Cardoso'dan geldi.

Bu sonuçla Galatasaray'ın galibiyet hasreti 6 maça çıktı. Sarı-kırmızılı takım 29 puan ve maç fazlasıyla 13. sırada kaldı. Kayserispor ise puanını 35 yaptı.

14 MAÇTA TEK GALİBİYET

Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son 14 maçın sadece birini kazanabildi.

Sarı-kırmızılılar, ligin 12. haftasıyla başlayan süreçte 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda 13 gol atan Galatasaray, kalesinde 21 gol gördü.

Galatasaray, ligdeki son 6 maçından ise 4 mağlubiyet ve 2 beraberlikle ayrılarak, galibiyet elde edemedi.

TORRENT İLE YİNE KAZANAMADI

Galatasaray, görevinden ayrılan Fatih Terim'in yerine teknik direktörlüğe getirilen Domenec Torrent yönetiminde çıktığı 5 lig maçında da galibiyet elde edemedi.

Sarı-kırmızılı takım, İspanyol teknik adam idaresinde ligde oynadığı karşılaşmalardan 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı.

Galatasaray, Torrent yönetiminde Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarını kaybederken, Aytemiz Alanyaspor ve Yukatel Kayserispor ile berabere kaldı.

TARAFTARLARDAN TEPKİ!

Galatasaraylı taraftarlar, kötü sonuçlar nedeniyle kulüp yönetimini istifaya davet ederken, futbolculara da tepki gösterdi.

Yukatel Kayserispor'un attığı golden sonra "Yönetim istifa" şeklinde tezahüratlar yapan sarı-kırmızılı taraftarlar, kulüp başkanı Burak Elmas'a da görevi bırakma çağrısında bulundu.

Taraftarlar, performanslarını beğenmedikleri futbolcuları da ıslıklarla protesto etti. Maç sonunda bazı taraftarlar, takımın eski teknik direktörü Fatih Terim lehine "İmparator Fatih Terim" şeklinde bağırdı.

MOHAMED'İN 6. GOLÜ

Karşılaşmada Galatasaray'ın beraberlik golünü atan Mustafa Muhammed, bu sezon Süper Lig'de 6. kez ağları havalandırdı.

Mısırlı futbolcu, daha önceki lig maçlarında 5 kez topu filelerle buluşturmuştu.

Bu arada Mustafa Muhammed, ligdeki son 3 golünü sonradan oyuna dahil olduğu maçlarda kaydetti.

GOMİS DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ!

Galatasaraylı taraftarlar, Bafetimbi Gomis'in oyundan alınmasına tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Domenec Torrent, maçın 59. dakikasında Gomis'i kenara alarak yerine Mustafa Muhammed'i oyuna dahil etti.

Bu karara ıslıklarla tepki gösteren taraftarlar, Gomis lehine tezahürat yaptı.

Öte yandan karşılaşmayı 21 bin 832 biletli seyircinin statta takip ettiği açıklandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Babel'in sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Gomis'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

10. dakikada Kerem'in pasıyla topla buluşan Feghouli rakibini şık bir çalımla geçerek kendine pozisyon çıkardı. Bu futbolcu ceza alanına girer girmez sert vurdu ama kaleci Bilal meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 0-0 beraberlikle tamamlandı.

47. dakikada savunmanın arkasına atılan topu kalesinden çıkan Bilal'den önce alan Kerem'in vuruşunda, ceza alanı içinde savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

48. dakikada Van Anholt'un soldan ortasında ön direkte topla buluşan Gomis'in kafa vuruşunda, yerden seken meşin yuvarlak üstten auta gitti.

60. dakikada Boey'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Babel'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak savunmadan sekti. Topu önünde bulan Kerem'in yerden şutunda kaleci Bilal yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

62. dakikada Babel'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Cicaldau'nun yerden şutunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

64. dakikada Kerem'in sağ çaprazdan şık vuruşunda kaleci Bilal son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

69. dakikada Boey'den topu kapan Thiam'ın soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Cardoso'nun şutunda, yerden seken top kaleci Pena'yı geçerek filelerle buluştu: 0-1

74. dakikada Yukatel Kayserispor'un uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde alan Berkan İsmail'in vuruşu

75. dakikada Van Anholt'un soldan ortasında arka direkte Berkan İsmail topu altıpastaki Nelsson'a bıraktı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda top az farkla yandın auta gitti.

84. dakikada Kerem'in soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Mustafa Muhammed'in kafa vuruşunda, yerden seken top filelere gitti: 1-1

Başka gol olmayan karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.

GOMİS 1273 GÜN SONRA

Galatasaray’ın yeni transferi Fransız golcü Bafetimbi Gomis, Kayserispor maçıyla 1273 gün sonra sarı-kırmızılı ile sahaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray evinde Kayserispor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılarda ara transfer döneminde takıma kattığı eski futbolcusu Fransız golcü Bafetimbi Gomis, Kayseri maçında 11’de başladı. Gomis, sarı-kırmızılılarda son kez 19 Ağustos 2018 tarihinde oynanan Göztepe maçında oynamıştı.

36 yaşındaki futbolcu Galatasaray’da ikinci dönemine Kayserispor karşısında başladı. Fransız golcü 1273 gün sonra sarı-kırmızılı forma ile sahaya çıktı. Bafetimbi Gomis, Galatasaray’da ilk maçına 13 Temmuz 2017 tarihindeki Östersunds karşısında çıkmıştı. Gomis sarı-kırmızılı forma ile ilk golünü ise 14 Ağustos 2017 tarihinde oynanan Kayserispor maçında atmıştı.

OMAR 413 GÜN SONRA KADRODA

Galatasaray’ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui, gözünün iyileşmesinin ardından 413 gün sonra Kayserispor maçının kadrosuna alındı.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında sahasında Kayserispor ile karşılaşan Galatasaray’da Norveçli futbolcu Omar Elabdellaoui uzun bir aradan sonra ilk kez maç kadrosuna alındı. 31 Aralık 2020 tarihinde gözünden yaralanan Elabdellaoui, uzun geçen tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşmuştu. Bu süreçte lisansı dondurulan 30 yaşındaki futbolcunun bu sezonun ara transfer döneminde lisansı çıktı. Norveçli futbolcu, son olarak 26 Aralık 2020 tarihinde deplasmanda oynanan Trabzonspor maçında görev almıştı.

Elabdellaoui 413 gün sonra Kayserispor ile oynanan maçının 21 kişilik kadrosuna alındı.

Aslan bir puanı kurtardı! Maç sonucu: Galatasaray 1-1 Kayserispor

GALATASARAY'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’ine göre Kayserispor karşında 3 değişiklik yaptı.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray evinde Kayserispor ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’ine göre Kayseri karşısında 3 değişiklik yaptı. Torrent, Ömer Bayram, Cicaldau ve Emre Kılınç’ın yerine Sacha Boey, Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis’e görev verdi. Sahaya Feghouli kaptan olarak çıktı.

Alanyaspor ile deplasmanda oynanan maçta ilk kez forma giyen İspanyol kaleci Inaki Pena, Nef Stadyumu’nda da Kayserispor karşısında sarı-kırmızılı takımın kalesini korudu. Galatasaray, Kayserispor maçına Inaki Pena, Sacha Boey, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli, Ryan Babel, Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis 11’i ile çıktı.

Yedeklerde ise İsmail Çipe, Omar, Mustafa Muhammed, Erick Pulgar, Ömer Bayram, Olimpiu Morutan, Cicaldau, Barış Alper Yılmaz, Halil Dervişoğlu ve Semih Kaya bekledi.

Maç öncesinde ısınmada Galatasaraylı taraftarlar tezahüratlarıyla takıma destek oldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fransız golcü Bafetimbi Gomis’e ise ayrı sevgi gösterisinde bulundu.

Taraftar ayrıca Galatasaray yönetimi aleyhinde tezahüratlarda bulundu ve istifaya davet etti.

MUSLERA MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Sakatlığından dolayı tedavi süreci devam eden Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Kayserispor maçını tribünden takip etti.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray, Nef Stadyumu'nda Kayserispor ile mücadele etti. Sarı-kırmızılılarda sakatlığından dolayı tedavi süreci devam eden Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı ve mücadeleyi tribünden takip etti.
Muslera tedavi kapsamında hafta içindeki antrenmanlarda sahada düz koşu çalışmalarına başlamıştı.

Aslan bir puanı kurtardı! Maç sonucu: Galatasaray 1-1 Kayserispor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...