Tgrt Haber

Başakşehir lider turladı! Maç sonucu: Medipol Başakşehir 3-1 Hearts

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2022 20:15 - Güncelleme : 03 Kasım 2022 20:51
Başakşehir lider turladı! Maç sonucu: Medipol Başakşehir 3-1 Hearts
UEFA Avrupa Konferans Ligi,Hearts,Medipol Başakşehir

Son dakika spor haberi: UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 6. ve son maçında Medipol Başakşehir, İskoç ekibi Hearts'ı evinde 3-1 mağlup etti. Temsilcimize galibiyeti getiren goller Ndayishimiye, Berkay Özcan ve Serdar Gürler'den geldi. Konuk ekibin tek sayısını Atkinson kaydetti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 6. ve son maçında Medipol Başakşehir, İskoç ekibi Hearts'ı evinde 3-1 mağlup etti. Temsilcimize galibiyeti getiren goller Ndayishimiye, Berkay Özcan ve Serdar Gürler'den geldi. Konuk ekibin tek sayısını Atkinson kaydetti.

Bu sonuçla Başakşehir puanını 13'e yükselterek A Grubu'nu lider tamamladı ve direkt son 16 turuna yükseldi. Grubun diğer maçında Fiorentina deplasmanda Rigas'ı 3-0'la geçerek puanını 13 yaptı ancak averajla ikinci sırada kalarak son 32 turuna yükseldi.

Fiorentina, Şampiyonlar Ligi'nden gelecek bir takımla eşleşecek ve son 16 turuna çıkmak için mücadele verecek.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1588220763756285952

EMRE BELÖZOĞLU'NDAN DÖRT DEĞİŞİKLİK

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 6. ve son maçında İskoçya temsilcisi Hearts'ı konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu, grupta son oynadıkları ve 2-1 kaybettikleri Fiorentina maçına göre ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı.

Emre Belözoğlu, karşılaşmada Lucas Lima, Lucas Biglia, Mahmut Tekdemir ve Münir'in yerine Hasan Ali Kaldırım, Ahmed Touba, Bertrand Traore ve Serdar Gürler'e ilk 11'de şans verdi.

Belözoğlu takımını sahaya, Muhammed Şengezer, Junior Caiçara, Leo Duarte, Ahmed Touba, Hasan Ali Kaldırım, Youssouf Ndayishimiye, Deniz Türüç, Danijel Aleksic, Traore, Serdar Gürler ve Stefano Okaka ilk 11'iyle sürdü.

İstanbul ekibinde sakatlıkları bulunan Lucas Biglia ve Mahmut Tekdemir maç kadrosunda yer almadı.

Turuncu-lacivertli ekibin yedek kulübesinde ise Volkan Babacan, Deniz Dilmen, Şener Özbayraklı, Münir, Batuhan Çelik, Patryk Szysz, Berkay Özcan, Muhammet Arslantaş, Ömer Ali Şahiner, Lucas Lima ve Yasin Yağız Dilek yer aldı.

https://twitter.com/ibfk2014/status/1588223306897002501

BİN İSKOÇ TARAFTAR TRİBÜNDE

Medipol Başakşehir ile Hearts arasında oynanan karşılaşmada İskoç taraftarlar da tribünde yer aldı. Yaklaşı bin Hearts taraftarı, deplasmanda oynadıkları mücadelede takımlarını destekledi.

TFF'DEN BAŞAKŞEHİR'E TEBRİK

Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajda, "UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grubunu lider bitirerek doğrudan son 16 turuna yükselen Medipol Başakşehir'i tebrik ederiz. Temsilcimize ülke puanımıza yaptığı değerli katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki turlarda başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1588217165911564290

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan Deniz'in kullandığı kornerde altı pas önüne gelen topa Ndayishimiye kafayla vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

33. dakikada turuncu-lacivertli ekip farkı 2'ye yükseltti. Duarte'nin savunma arkasına attığı uzun pasa Okaka hareketlendi. Kaleci Gordon ceza sahası dışına çıkıp, Okaka'dan önce topu uzaklaştırmak istedi. İki oyuncunun da dokunamadığı top Serdar Gürler'in önünde kaldı. Ceza sahasına giren Serdar, açısını düzeltip şutunu çekti ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-0.

36. dakikada sol kanattan gelişen Medipol Başakşehir atağında Serdar Gürler, arka direkteki Traore'ye pasını attı. Traore'nin sağ çaprazdan şutunda top kaleci Gordon'dan döndü. Bir daha meşin yuvarlağı önünde bulan Traore, bir kez daha şutunu çekti, kaleci Gordon bu kez ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısını Medipol Başakşehir 2-0 önde tamamladı.

56. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Serdar Gürler'in sol kanattan kullandığı kornerde altıpas önünde Ndayishimiye kafayı vururken, top az farkla yandan auta çıktı.

64. dakikada sağ kanattan gelişen Medipol Başakşehir atağında Ömer Ali Şahiner, ceza sahasındaki Berkay'a pasını attı. Açısını düzelten Berkay'ın sert ve düzgün şutunda top ağlara gitti: 3-0.

90. dakikada Hearts farkı 2'ye indirdi. Sol kanattan ceza sahasına giren McKay, Shankland'a yerden pasını gönderdi. Shankland'ın gelişine vuruşunda top kaleci Muhammed'den sekti. Boşta kalan meşin yuvarlağı Atkinson ağlara gönderdi: 3-1.

Medipol Başakşehir karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...