Tgrt Haber

Beşiktaş'ın başında, Çaykur Rizespor maçında akademi antrenörü Halim Okta olacak!

08 Ocak 2022 00:35
Beşiktaş'ın başında, Çaykur Rizespor maçında akademi antrenörü Halim Okta olacak!
Beşiktaş,Çaykur Rizespor,Halim Okta

Son dakika spor haberi: Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçına futbol akademisi antrenörlerinden Halim Okta yönetiminde çıkacak.

Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Serdar Topraktepe'nin de koronavirüs testi pozitif çıktı. Siyan-beyazlılar, Çaykur Rizespor maçına, Beşiktaş Futbol Akademisi antrenörlerinden Halim Okta yönetiminde çıkacak. 

Beşiktaş'tan konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: 

"Futbol A Takımımızın teknik ve idari heyeti ile sporcularına, Spor Toto Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağımız müsabaka öncesinde Covid-19 PCR testi uygulanmış, yapılan test neticesinde Yardımcı Antrenörümüz Serdar Topraktepe’de pozitif bulguya rastlanmıştır. Topraktepe’nin takip, izolasyon ve tedavi süreçlerine ilgili protokoller doğrultusunda başlanmıştır.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında, 9 Ocak Pazar günü saat 19.00’da Çaykur Didi Stadı’nda Çaykur Rizespor ile oynayacağımız maçta Futbol A Takımımızın başında, Teknik Sorumlu unvanıyla Futbol Akademimizin antrenörlerinden Halim Okta bulunacaktır."

HALİM OKTA KİMDİR?

Futbola memleketinin takımı Yeni Salihlispor alt yapısında başladı. İlk kez 1985 yılında profesyonelliğe adım atan oyuncu, 2 sezon Salihli'de forma giydikten sonra Beşiktaş'a transfer oldu. 3,5 sezon Beşiktaş forması giyen oyuncu, Beşiktaş ile 1 kez Süper Lig Şampiyonluğu, 2 kez Türkiye Kupası Şampiyonluğu 1 kez Süper kupa ve 1 kez de TSYD Kupası Şampiyonluğu kazandı.

1990-91 sezonu devre arası Beşiktaştan Gaziantepspor'a transfer olan oyuncu yarım sezon bu takımda oynadıktan sonra. 1991-92 sezonunu Antalyaspor 1992-93 sezonunu Sakaryasporda geçirdi.

1993-94 sezonunda tekrar Antalyaspor'a dönen oyuncu, bu sezon attığı 21 golle 1. Ligde gol kralı oldu. Ayrıca attığı gollerle katkı sağladığı Antalyaspor'da sezonu Play Off Şampiyonu olarak tamamlayarak Süper Lig'e yükseldi. Ertesi sezon Antalyaspor ile son kez Süper Ligde mücadele etti.

1995-98 sezonları arası üç sene Balıkesirspor forması giyen Halim Okta, 1998-99 sezonunun başında futbola başladığı Yeni Salihlispor'a döndü. Burada 1,5 sezon oynadıktan sonra Kartalsporda da 1,5 sezon oynayarak futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Futbolu bıraktığı Kartalspor'da bir sezon genç takımın teknik direktörlüğünü yaparak antrenörlük kariyerine başladı. 2003-2010 seneleri arası 7 sezon Beşiktaş genç takımlarında ve U17 takımında antrenör olarak çalıştı. 2010-2012 arası Karşıyaka Genç takımlarında antrenör olarak çalışan hoca, 2015 yılında tekrar Beşiktaş altyapısına hoca olarak dönse de burada sadece 4 ay çalıştı.

2015-16 sezonunda 2. Ligde mücadele eden Bayrampaşa ile anlaşarak ilk kez A Takım teknik direktörlüğü yapsa da 12 maçın ardından başarısız olarak takımdan ayrıldı. Sezonun kalanında Beşiktaş U21 takımında antrenörlük yapan hoca, 2016-17 sezonunda Beşiktaş U19 takımının başına geçti.

2017-18 sezonunda 2. Ligde mücadele eden Karşıyaka'yı çalıştıran hoca çıktığı 8 maçın ardından Karşıyaka'dan ayrıldı.

Salih Okta, son olarak 8 Aralık 2021'de Beşiktaş'ta antrenör olarak göreve başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...