Tgrt Haber

Weghorst ayrılığı bildirdi! Beşiktaş'tan resmi açıklama geldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Ocak 2023 11:42 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 16:54
Weghorst ayrılığı bildirdi! Beşiktaş'tan resmi açıklama geldi
Weghorst,Beşiktaş

Beşiktaş'ın ligde son oynadığı Kasımpaşa maçının ardından attığı golden sonra taraftarlara gidip adeta veda işareti yapan Wout Weghorst yuvadan uçuyor. İngiliz devi Manchester United'a transfer olmak isteyen Hollandalı golcü, Beşiktaşlı yöneticilerle yaptığı görüşmede takımdan ayrılmak istediğini resmen bildirdi. Yaşanan gelişmelerin ardından Beşiktaş'tan da konuya ilişkin resmi açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş'ın sezon başında İngiltere Championship ekiplerinden Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Weghorst'un siyah-beyazlı takımdaki geleceği belirsizliğini koruyor. Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda, Hollanda Milli Takımı'yla gösterdiği başarılı performans sonrası birçok takımın da radarına giren Wout Weghorst, siyah-beyazlılardan ayrılmak istiyor.

TRANSFER GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Son olarak Beşiktaş'ın, sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettiği müsabakada attığı gol sonrası tribünlere veda eden golcü futbolcunun durumu, birkaç gün içinde netleşecek. 30 yaşındaki oyuncunun menajeri, siyah-beyazlı yöneticilerle görüşmek için Nevzat Demir Tesisleri'ne geldi. Beşiktaş, 12 Ocak'ta başlayacak ara transfer dönemi öncesi Weghorst'un durumunu çözüme kavuşturmak istiyor.

WEGHORST'UN YERİNE ABOUBAKAR

Hollandalının takımdan ayrılması halinde Kara Kartal'ın alternatifleri arasında eski oyuncusu Aboubakar da yer alıyor.

BEŞİKTAŞ'TAN RESMİ AÇIKLAMA

Öte yandan çıkan haberler sonrası Beşiktaş'tan da resmi açıklama geldi. Transfer iddialarının yalanlandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Futbol A Takımımızın Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmanın ardından futbolcumuz Wout Weghorst ile ilgili medyada spekülatif haberler yer alması nedeniyle açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır.

Futbolcumuzun kontratında Premier Lig'den teklif gelmesi halinde 2.5 milyon Euro tazminat bedeliyle sözleşmesinin feshedilebileceği şeklinde çıkış maddesi bulunduğu iddiası hayal ürünüdür. Bununla beraber söz konusu oyuncunun salı günü takımdan ayrılacağı yönündeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Wout Weghorst ile ilgili inisiyatif tamamen Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ndedir. Bu konu hakkında bir gelişme olduğu takdirde saygıdeğer camiamızın ve kamuoyunun bilgilendirileceği hususunu da belirtiriz."

ŞENOL GÜNEŞ: RESMİYETTE BİR ŞEY YOK

Kasımpaşa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Weghorst'un durumuna ilişkin açıklama yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hollandalı yıldız Wout Weghorst'un geleceğiyle şu açıklamayı yapmıştı:

"Wout Weghorst'un hareketini görmedim ve bilmiyorum. Bilmediğim şeyi konuşamam. Veda etmesi için seyirciye etmesi yetmiyor, kulübe de söylemesi gerekiyor. Resmiyette öyle bir şey olmadı. Böyle bir gelişmeyi ben de duydum ama henüz net değil. Teknik olarak iyi oynayan bir oyuncunun gitmesini istemem. Wout, yürekten oynuyor. Katkı yapıyor. Birinin geleceği ile ilgili konuşmayı uygun bulmuyorum, gündemimizde öyle bir şey yok. Konyaspor maçına odaklanmış durumdayız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...