Tgrt Haber

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz'dan TFF'ye serzeniş: Bursa’da ne oldu da 9 maç ceza aldık?

15 Mart 2023 10:20 - Güncelleme : 15 Mart 2023 10:42
Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz'dan TFF'ye serzeniş: Bursa’da ne oldu da 9 maç ceza aldık?
bursaspor,amedspor

Bursapsor - Amedspor maçında çıkan olaylar sonrası 7 maç ceza alan Bursaspor'da başkan Ömer Furkan Banaz alınan karara itiraz etti.

Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle ev sahibi ekibe Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 9 maçlık seyircisiz oynama cezasını TFF Tahkim Kurulu, dün 7 maça düşürmüştü. Bu karar üzerine açıklama yapan Bursaspor başkanı Ömer Furkan Banaz alınan karar sitem etti.

''AMEDSPOR FUTBOLCULARI TAHRİK NOKTASINI TIRMANDIRIYOR''

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde videolu görsellerle açıklamalarını destekleyen Banaz maç sonunda Amedspor'lu futbolcuların kendilerini tahrik ettiğini “Soyunma odasına doğru gidilirken Amedsporlu futbolcuların sergilediği tavır, tahrik noktasını ve o andaki atmosferi tırmandırıyor. Bu durumda Bursasporlu bir futbolcu yok. Taraftarla galibiyet sevincini paylaşıyor. Bu görüntüler öyle bir servis ediliyor ki, Bursasporlular, futbolculara saldırmış gibi Sahanın içinden yabancı maddeleri taraftara atıyorlar ve bu tahrik farklı noktalara gidiyor. Olan Bursaspor’a oluyor" sözleriyle ifade etti.

''BURSA'DA NE OLDU DA 7 MAÇ CEZA ALDIK''

Daha önce olan benzer olaylarla ilgili çok daha düşük cezalar verildiğini söyleyen Banaz, “Tahkim Kurulu’na da benzeri bir sunum yaptım. 60 yıllık mazisi olan, Süper Lig şampiyonu kulübün düştüğü durumu görüyoruz. Bir tarafta verilmiş 2 maç ceza, bir taraftara 9 maç ceza veriliyor. ‘Biz itirazlarımızda bulunalım, bu yanlıştan dönülür’ dedik. 6+1 yani toplamda 7 maç seyircisiz oynama cezası Daha önceden alınmış olan emsal kararların değerlendirilmesini talep ediyorum. Bizim maçta taraftar sahaya inmedi, kimsenin burnu kanamadı, hakeme saldırılmadı, Bursa’da ne oldu Allah aşkına da 9 maç ceza aldık? Biz bu durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” diyerek cezayı kabul etmediklerini belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...