Tgrt Haber

Cimbom gol olup yağdı! Galatasaray Sivasspor'u farklı yendi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
05 May 2024 20:51 - Güncelleme : 06 May 2024 00:23

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, Sivasspor'u 6-1'lik net skorla mağlup etmeyi başardı. İşte maçtan öne çıkan notlar ve goller...

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, sahasında Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle geçildi. İkinci yarıda daha fazla fırsat bulan cimbom, karşılaşmayı 6-1 kazandı.

GALATASARAY REKOR KIRDI

Galatasaray, Sivasspor galibiyetiyle Süper Lig’de puanını 96’ya çıkardı ve lig tarihinde en fazla puan toplama rekorunu kırdı.
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray RAMS Park’ta karşılaştığı Sivasspor’u 6-1’lik skorla yenerek puan rekoru kırdı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle ligde puanını 96’ye çıkardı. Cimbom bu sonuçla Süper Lig’de puan rekorunun yeni sahibi oldu.
3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan sonra 1988-1989 sezonunda 93 puanla şampiyon olan Fenerbahçe, Süper Lig'in bir sezonda en fazla puan alan takım olarak yer alıyordu.

Galatasaray, Sivasspor müsabakasıyla Süper Lig’de sahasında üst üste 35. maçta da kaybetmedi. Galatasaray yenilmezlik serisini 23 yaptı. Son olarak ligin ilk yarısında Hatayspor’a yenilen Cimbom daha sonraki müsabakalarda 21 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Cimbom ayrıca son 16 lig karşılaşmasından da 3 puanla ayrıldı. 

MAÇ SONU 3'LÜSÜ HAKİM ZİYECH'TEN

Sivasspor maçında iki gol atan Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılı taraftarlara 3’lü çektirdi. Maç bittikten sonra soyunma odasına giden Ziyech'i, Kaptan Fernando Muslera sahaya getirdi. 3'lünün ardından futbolcular galibiyet sevincini birlikte yaşadı.

BURUK'TAN MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesi rakibimizin savunma ağırlıklı bir dizilişle beklediğini, oynadığı maçlarda topu rakibe verdiğini, çok pozisyon vermediğini ve kalesinde gördüğü gol sayının da az olduğunu biliyorduk. Uzun topla gol bulan bir takımdı. Oyuna erken girdik, erken goller attık. Top bizdeyken hücum anlamında hareketliliğimiz iyiydi. Bu seneki en kaliteli maçlarımızdan biriydi. Çok baskı da görmedik. Icardi’ye 3 kişi yakın oynadı. Yön değiştirmede girdiğimiz pozisyonlar oldu. Bence skor daha da yukarıya gidebilirdi. Rakibimizin de girdiği pozisyonlar oldu. Çok üstün oyun ortaya koyduk. Beklemediğimiz kadar rahat bir galibiyet oldu. Sivaspor ligin dirençli takımlarından birisi. Maç öncesi bu anlamda herkesin gözünü korkutan bir Sivasspor vardı. Oyunun bütün bölümlerinde üstün oynadık. Her golü attıktan sonra tekrar oyunun içine girdik. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Bizim için gol sayısı çok önemli. Rakibimizle puan farklı açarken bir yandan da averajla olarak önüne geçtik. Son 6-7 maçta averajla olarak çok büyük sayıya ulaştık. Çok pozisyona girdik. Ofansif anlamda takımın performansından memnunum. Haftada 1 maçta farklı bir durum oldu. Muhteşem bir taraftar vardı. Onlara teşekkür ediyorum. Her türlü takımımıza destek verdiler. Onlarla birlikte çok güçlüyüz. Onlara da bu galibiyeti hediye ediyorum" diye konuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

11. dakikada Kerem Demirbay’ın ara pasında topla buluşan Barış Alper’in ceza sahası içi sol kenardan ortaya çevirdiği topta Ziyech’in gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

Cimbom gol olup yağdı! Galatasaray Sivasspor'u farklı yendi - 1. Resim
26. dakikada Icardi’nin pasında topu önünde bulan Torreira’nın ceza yayı üzerinden bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
38. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın sol taraftan çevirdiği pasta Icardi’nin hamle yapmadığı topu Mertens, yerden ağlara gönderdi. 2-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

GOL | 54' Caner Osmanpaşa (Sivasspor)
GOL | 59' Mauro Icardi (Galatasaray)
GOL | 60' Hakim Ziyech (Galatasaray)
GOL | 73' Dries Mertens (Galatasaray)
GOL | 85 Mauro Icardi (Galatasaray)

Cimbom gol olup yağdı! Galatasaray Sivasspor'u farklı yendi - 2. Resim

Hakemler: Arda Kardeşler, Esat Sancaktar, Serkan Olguncan
Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi
Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Ndombele, Aurier, Vinicius
Teknik Direktör: Okan Buruk
Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli, Poungouras, Appindangoye, Camara, Uğur Çiftçi, Charisis, İbrahim Akdağ, Bartuğ Elmaz, Koita, Manaj
Yedekler: Nikolic, N’Jie, Emrah Başsan, Kvet, Kerem Atakan Kesgin, Emre Gökay, Caktas, Caner Osmanpaşa, Turgunbayev, Menig
Teknik Direktör: Bülent Uygun
Goller: Hakim Ziyech (dk. 11), Dries Mertens (dk. 38) (Galatasaray)
Sarı kart: Uğur Çiftçi (Sivasspor)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...