Tgrt Haber

Dursun Özbek'ten Beşiktaş'a sert sözler: Hesap soracağız!

17 Ağustos 2023 11:48 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 12:14
Dursun Özbek'ten Beşiktaş'a sert sözler: Hesap soracağız!
Galatasaray,Beşiktaş,Dursun Özbek

Galatasaray ile SIXT arasındaki futbol A takımı ana sponsorluk anlaşması imza töreni başkan Dursun Özbek'in katılımıyla gerçekleşti. Özbek gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken dün Beşiktaş'ın 'FETÖ' göndermeli paylaşımıyla ilgili de sert ifadeler kullandı. Özbek Beşiktaş'tan özür beklediğini ifade etti. İşte detaylar...

Galatasaray ile SIXT arasında yeni sponsorluk anlaşması için imza töreni düzenlendi. Ünlü otomobil kiralama devi SIXT, sarı-kırmızılıların futbol A takım ana sponsoru oldu.

İmza töreninde başkan Dursun Özbek ve ikinci başkan Metin Öztürk açıklamalarda bulundu.

Özbek, dün Beşiktaş'ın Milot Rashica'nın transferini açıkladığı videoda Galatasaray Spor Kulübü'ne 'FETÖ' göndermesi yapmasına sert tepki gösterdi.

"GALATASARAY'I BİLMEK LAZIM"

Özbek, "Galatasaray'ı bilmek lazım. Galatasaray'ı öğrenmek lazım. Eğer böyle bir yakıştırma yapıyorsanız o camiayı ve kurumu iyi tanımanız lazım. Galatasaray 500 yılı aşkın mazisi olan, geleneği olan bir kurum. Bu ülkeye devlet adamları yetiştirmiş, bilim insanları yetiştirmiş, binlerce gencimize Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'ün değerlerini öğreten bir kurum" diye konuştu.

"BÜYÜK BİR HADSİZLİK, BÜYÜK BİR GAF"

Sözlerine devam eden Özbek, "Kafkaslarda, Çanakkale'de canını veren talebeler yetiştiren bir kurum. Galatasaray, Cumhuriyet'in yüzüdür diyoruz. Eli kanlı terör örgütüyle ilişkilendirmek, bu manada bazı yorumlar yapmak veya görüntüler paylaşmak, onunla yan yana getirmek dünyanın en saçma işi. Bu büyük bir hadsizlik, büyük bir gaf. Galatasaray'ı tanımamaktan kaynaklı" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın başkanı, "Eli kanlı terör örgütü ile ülkemiz çok büyük sıkıntılar yaşadı. Neden hala bu terör örgütünün değirmenine su taşıyacak şekilde açıklamalar yaparak, ülkeyi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz? Ülkenin ihtiyacı olan şey bu mu? Ülkesini seven, ülkesine aşık herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Ülkeyi bölmeye, bu manada kutuplaştırmaya çalışmaktan herkes uzak dursun" dedi.

"BEŞİKTAŞ'TAN ÖZÜR BEKLİYORUZ!"

Dursun Özbek, "Galatasaray olarak Beşiktaş'tan özür bekliyoruz. Bu provakatif olaydan dolayı insanlar infial haline geliyor. Beşiktaş da çok eski bir kulüp. Yüz yıldan beri mücadele ediyoruz. Bir kardeşliğimiz var. Onların büyüklerine her zaman saygılıyız" diye konuştu.

"BUNDAN NE FAYDA SAĞLADINIZ?"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Kurucularına her zaman saygılıyız. Bundan ne fayda sağladınız diye Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum. Taraftarların sakin olmasını, bu provakatif eyleme uyulmamasını istiyorum" açıklamasını yaptı.

"YAPTIKLARINI YANINA KAR BIRAKMAYACAĞIZ"

Özbek, "Bu ülkeyi bölmenin, bu ülkeye zarar vermenin yeri ve zamanı değil. Galatasaray, Cumhuriyetin yüzüdür. Bu anlamda kimseye yaptıklarını yanına kar bırakmayacağız. En son raddeye kadar bu işe sebebiyet verenlerden de hesap soracağız" dedi.

"CİNAYET MAHALLİNE ÖNCE KATİL GELİRMİŞ"

Beşiktaş'ın yaptığı FETÖ göndermesine tekrar değinen Galatasaray Başkanı, "Cinayet mahalline önce katil gelirmiş. Her iki olay da birbiriyle aynı. Galatasaray'ı eli kanlı terör örgütüyle bir araya getirmek dünyanın en saçma işi. En hadsiz işi. Onun için tekrarlıyorum. Cinayet mahalline önce cinayeti işleyen gelirmiş. Siz bunun yorumunu yaparsınız" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Dün Milot Rashica ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını duyuran Beşiktaş, transferi duyurduğu paylaşımında, "İstanbul Boğazı'nın en güzel yerinde, huzur içinde. Hoş geldin Rashica" ifadelerini kullandı.

Klibin başında Galatasaray’ın stadyumunun görüntülerine de yer verilirken videoda Galatasaray'ın stadyumunda gerçekleşen FETÖ’nün 10. Türkçe Olimpiyatları’ndan bir kesitin yer aldığı anlaşıldı.

BEŞİKTAŞ'IN TARTIŞILAN PAYLAŞIMI

https://twitter.com/Besiktas/status/1691843006146458037

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ünal 17 Ağustos 2023 19:11

Cinconun birçok şikesi kamuoyuna duyurulmusken ve fetocu eski futbolcularla kazanılmış şampiyonluklar varken Özbek bey neyin hesabını soracakmis önce o tarihle bir yuzlesmesi gerekiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...