Tgrt Haber

Dursun Özbek'ten Tete açıklaması: Transferde hukuksal bir sıkıntı yok

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 12:30 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 13:20
Dursun Özbek'ten Tete açıklaması: Transferde hukuksal bir sıkıntı yok
,,,Galatasaray,Tete,transfer,Dursun Özbek

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yıldız kanat oyuncusu Tete transferi için birçok uluslararası kurumdan görüş aldıklarını ve transferde herhangi bir sorun olmadığını belirtti. İşte detaylar...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı için düzenlenen sponsorluk anlaşmasında basın açıklamasında bulundu.

Özbek, Galatasaray'ın bu yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Tete'nin transferinde herhangi bir sorun olmadığını dile getirdi.

TETE TRANSFERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Oyuncunun transferine ilişkin birçok kurumdan fikir aldıklarını söyleyen Dursun Özbek,"Tete transferinde hukuksal boyutu geçerli olan, uluslararası kurumlardan görüş aldık. Oyuncusunu kaybeden her takımın bir yaklaşımı vardır. Konuyla ilgili herhangi bir endişemiz bulunmamaktadır. Tete transferi son derece legal bir transferdir. Öyle olmasa TFF Türkiye'de oynamasına izin vermezdi. İfade ettiğim gibi, uluslararası kuruluşlardan görüş aldık." açıklamasında bulundu.

SHAKTAR YÖNETİCİSİ ÖNCEKİ GÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Shakhtar Donetsk Yöneticisi Sergei Palkin, açıklamasında "Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon euro'luk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendiler. Tete, FIFA'nın yayınladığı ek kural 7'ye dayanarak bizden ayrıldı ve Lyon'a gitti. Ardından 1 milyon euro'ya Leicester'e kiralandı. Ek kural 7'yi ihlal ettiler. Çünkü, bize ait olan bir oyuncunun başka bir kulübe bonservisiyle gitmesi mümkün değildir. Shakhtar Donetsk ile olan bir kontratı var. Bizim kulübümüzün zararına yasadışı bir fayda elde edildi. Şimdi tazminat alabilmek için FIFA'ya şikayette bulunduk. Tete, Leicester'dan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Biz Tete'ye dava açıyoruz ama o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor. Ek kural 7'ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz'a kadar 'Sözleşmemi askıya almak için Ek 7'yi kullanmak istiyorum' şeklinde bir talep mektubunu göndermesi gerekiyor. Tete, bu mektubu bize göndermedi. Tete'nin birçok kez kulübe dönmesini istedik ama o bizim çağrılarımızı cevapsız bıraktı." ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...