Tgrt Haber

Son dakika: Edin Dzeko resmen Fenerbahçe’de! KAP'a bildirildi...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 19:30 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 20:53
fenerbahçe,edin dzeko,transfer

Son dakika haberi: Dünyaca ünlü golcü futbolcu Edin Dzeko resmen Fenerbahçe’de... Yıldız futbolcunun bugün sağlık kontrollerinden geçmek ve transfer görüşmelerini tamamlamak için İstanbul’a geldi. Sarı-lacivertliler, Edin Dzeko'yu KAP'a bildirdi. Yıldız golcüyle iki yıllık sözleşme imzalanırken maliyeti de belli oldu.

Şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe’de gelecek sezonun kadro yapılanması için düğmeye basıldı.

Güçlü kadro ile mutlak şampiyonluk hedefleyen sarı lacivertliler geçtiğimiz sezonun gol kralı olan Enner Valencia ile sözleşme yenilemedi. Golcü arayışını sürdüren Fenerbahçe dünyaca ünlü yıldız futbolcu Edin Dzeko'yu kadrosuna kattı.

Yıldız golcü 9 numaralı formayı giyecek.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1671920012573962240

İSTANBUL'A GELDİ

Inter ile sözleşmesi sona eren yıldız futbolcu ile görüşmeler tamamlandı ve mutlu sona ulaşıldı. Fenerbahçe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Edin Dzeko’nun sağlık kontrollerinden geçmek ve transfer görüşmelerini tamamlanması üzerine İstanbul’a geldiğini ifade edildi.

Son dakika: Edin Dzeko resmen Fenerbahçe’de! KAP'a bildirildi...

KAP'A BİLDİRİLDİ: MALİYETİ BELLİ OLDU!

Fenerbahçe, Boşnak golcü Edin Dzeko'yu transfer etti. Tecrübeli yıldız, sarı lacivertliler ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten yapılana açıklamada " Profesyonel futbolcu Edin Dzeko ile transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için sezonluk 4.200.000 Avro ödenecektir. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız." denildi.

Geride bıraktığımız sezon Inter formasıyla 52 resmi maça çıkan Dzeko, 14 gol ve 5 asistlik bir performans sergiledi.

EDIN DZEKO KİMDİR?

Edin Dzeko, 17 Mart 1986 yılında dünyaya gelmiştir. Boşnak millî futbolcudur. Forvet pozisyonunda görev yapan Edin Dzeko, Serie A ekiplerinden Inter takımında forma giymektedir. Ayrıca Bosna-Hersek millî takımının da kaptanlığını yapmaktadır. Dzeko, Bosna-Hersek millî takımının en çok gol atan futbolcusu konumundadır.

Üst üste üç yıl, Bosna'da Yılın Futbolcusu seçildi. Bosna Hersek'teki futbol taraftarları ve gazeteciler tarafından, "Bosnalı Elmas" lakabına layık görüldü.

Roma'ya transfer olmadan önce Manchester City'de forma giyen Dzeko, 2008-09 sezonunda Bundesliga'yı kazandığı Alman kulübü VfL Wolfsburg'da gösterdiği performansla dikkat topladı. O sezon ligde attığı 26 gol ile en fazla gol atan ikinci oyuncuydu. Dzeko, 2009-10 sezonunda ise attığı 26 golle gol kralı oldu. Ayrıca her iki sezonda da on asist yaptı.

Dzeko, 2011-12 Premier League sezonunda, White Hart Lane'de Tottenham Hotspur'a karşı oynanan maçta, Manchester City formasıyla bir maçta dört gol attı. O sezonun son lig maçında, Queens Park Rangers karşısında son dakikalara 1-2 geride giren City, 90+2'de Džeko ve 90+4'te Sergio Agüero'nun golleriyle maçı 3-2 kazanarak 44 yıl aradan sonra ilk kez Premier League şampiyonluğunu kazandı.

Dzeko, daha sonra yaptığı açıklamada, attığı bu golün kariyerinin en önemli gollerinden birisi olduğunu belirtti. Dzeko, 3 Mart 2018'de Roma formasıyla 50. lig golünü attı ve böylece Avrupa'nın en büyük beş liginin üçünde 50 gol atan ilk oyuncu oldu.

Bosna-Hersek'in genç takımında da forma giyen Dzeko, 2007 yılında A takım düzeyinde ilk millî maçına çıktı. Ülkesi adına 101 maçta forma giyerken, toplamda 55 gol attı.

Lihtenştayn'a karşı 7 Eylül 2012'de oynanan karşılaşmada yaptığı hat trick ile birlikte, Zvjezdan Misimović ve Elvir Bolić'i geçerek Bosna-Hersek formasıyla tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu oldu.

11 Eylül 2018'de Avusturya'ya karşı oynanan bir maçta, 95. kez Bosna-Hersek formasını giyerek, Emir Spahić'i geride bırakarak Bosna-Hersek formasını en çok giyen oyuncu oldu.

2014 FIFA Dünya Kupası'na elemelerinde, millî takım formasıyla 10 gol atarak, ülkesinin turnuvaya katılmasına önemli bir katkı sağladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...