Tgrt Haber

Ezeli rakipler Süper Kupa'da kozlarını paylaşacak!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı | Anadolu Ajansı
29 Aralık 2023 17:10 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 18:01
Ezeli rakipler Süper Kupa'da kozlarını paylaşacak!
Galatasaray,Fenerbahçe,Süper Kupa

Galatasaray ile Fenerbahçe Turkcell Süper Kupa'yı kazanmak için bu akşam kozlarını paylaşacak. Dev maça Suudi Arabistan'ın Riyad'daki Al-Awwal Stadyumu ev sahipliği yapacak. Dev derbi için Okan Buruk ve İsmail Kartal ilk 11'ilerini büyük ölçüde belirledi. İşte tüm detaylar...

Bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Süper Kupa finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Süper Lig şampiyonu Galatasaray da Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe de dev finali kazanarak yeni yıla kupayla girmek istiyor.

Trendyol Süper Lig'de pazar günü Kadıköy'de oynanan karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi. Süper Kupa finalinde mutlak kazanmak zorunda olan iki takım da hücumu düşünecek. Bol gollü ve heyecanlı bir maç olması bekleniyor.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, Fred, İsmail, Szymanski, İrfan, Tadic, Dzeko.

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, Kaan, Tete, Kerem, Zaha, Icardi.

FENERBAHÇE - GALATASARAY SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, Süper Kupa'da Ziraat Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray maçı, Al-Awwal Park'ta (Kral Suud Üniversitesi Stadyumu) oynanacak. Müsabaka, saat 20.45'te başlayacak ve ATV'den canlı yayımlanacak.

Karşılaşmada hakem Abdulkadir Bitigen düdük çalacak. Bitigen'in yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Maçın 4. hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.

5 GÜN İÇİNDE İKİNCİ DERBİ

Galatasaray ile Fenerbahçe, 5 gün aradan sonra ikinci kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında 24 Aralık Pazar günü Ülker Stadı'nda karşılaşan iki takım, yarın bir kez daha mücadele edecek. Kazanan takım, 17. Süper Kupa'yı müzesine götürecek.

Ligdeki derbi 0-0 sona ermişti.

399. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe, bu maçla birlikte 399. kez karşı karşıya gelecek.

Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler, 148 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-kırmızılılar ise 127 defa rakibini mağlup etmeyi başardı. İki takım 123 müsabakada ise yenişemedi. Kanarya’nın 540 golüne, Aslan 496 golle karşılık verdi.

Galatasaray ile Fenerbahçe son olarak geçtiğimiz pazar günü Süper Lig'de Kadıköy'de karşı karşıya geldi ve mücadele 0-0 sona erdi.

SON 10 DERBİDE ASLAN ÜSTÜN

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile yaptığı son 10 karşılaşmada üstünlük kurdu.

İki takım arasında tamamı Süper Lig'de yapılan müsabakalarda Galatasaray 4, sarı-lacivertliler ise 2 galibiyet alabildi. Dört derbi ise beraberlikle sonuçlandı.

Söz konusu mücadelelerin 6'sında kalesini gole kapatmayı başaran Galatasaray, attığı 12 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü.

Ezeli rakipler Süper Kupa'da kozlarını paylaşacak!

GALATASARAY'DA İKİ EKSİK

Sarı-kırmızılı takımda 2 futbolcu forma giyemeyecek.

Sakatlığı bulunan Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez ile göğüs kası yırtılması nedeniyle ameliyat edilen Sergio Oliveira, yarınki karşılaşmada sahadaki yerini alamayacak.

CİMBOM'UN SAVUNMASI SAĞLAM

Galatasaray, bu sezon Trendyol Süper Lig'de en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor.

Ligde çıktığı 17 karşılaşmada 32 gol atarak en iyi hücum performansını sergileyen ikinci takım olan sarı-kırmızılılar, kalesinde ise sadece 9 gol gördü.

Bu sezon Süper Lig'deki 17 maçın 10'unda rakiplerine gol şansı tanımayan "Cimbom" bu performansıyla 20 takım arasında kalesinde en az gole izin veren takım oldu.

SÜPER KUPA'YI EN ÇOK GALATASARAY KAZANDI

Galatasaray, 2006 yılından itibaren Süper Kupa adıyla oynanan organizasyonda bu kupayı müzesine en çok götüren takım konumunda yer alıyor. 9 kez Süper Kupa oynayan Aslan, 6'sında mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar, 2008, 2012, 2013, 2015, 2016 ve 2019 yıllarında da kazanan taraf oldu.

OKAN BURUK İLK PEŞİNDE

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, antrenörlük kariyerinde bugüne kadar 2 Süper Lig, 1 de Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı. Buruk, Fenerbahçe karşısında galip gelip, Süper Kupa’yı ilk kez kazanmak istiyor. Başarılı teknik adam, 2021 yılında Başakşehir'i çalıştırdığı dönemde bu kupada Trabzonspor'a 2-1'lik skorla kaybetmişti.

GOL UMUDU YİNE MAURO ICARDİ

Turkcell Süper Kupa maçında sarı-kırmızılıların en önemli gol ayağı Mauro Icardi olacak.

Arjantinli yıldız santrfor, bu sezon Süper Lig'de 12, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 olmak üzere toplam 17 kez ağları havalandırdı.

Sarı-kırmızılı takımda ikinci sezonunu geçiren Icardi, daha önce ligde şampiyonluk yaşayan takımlara karşı forma giydiği 1 maç hariç gol sevinci yaşadı.

Mauro Icardi, daha önce forma giydiği 3 Beşiktaş maçında 5, 3 Başakşehir karşılaşmasında 3, 2 Trabzonspor müsabakasında 3, 3 Fenerbahçe derbisinde 2 kez topu filelere göndermişti. 30 yaşındaki golcü futbolcu, sadece 5 gün önce 0-0 biten Fenerbahçe derbisinde skoru değiştiremedi.

Galatasaray'da resmi maçlarda 8 golü bulunan Kerem Aktürkoğlu, 6 gol atan Wilfried Zaha ile dörder kez fileleri havalandıran Dries Mertens ve Hakim Ziyech de gole yakın isimler olarak dikkati çekiyor.

Ezeli rakipler Süper Kupa'da kozlarını paylaşacak!

FENERBAHÇE'DE HEDEF ÇİFTE KUPA

Ziraat Türkiye Kupası’nın son şampiyonu Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray’ı mağlup ederek yılı çifte kupayla kapatmanın hesaplarını yapıyor.

Trendyol Süper Lig’de liderlik koltuğunda bulunan sarı-lacivertliller, 17 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 44 puan topladı.

10 yıl sonra Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, derbide sahadan zaferle ayrılması halinde hem Süper Kupa şampiyonluğu yaşayacak hem de 2023 yılını iki kupayla tamamlamış olacak.

FRED DÖNÜYOR

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kayserispor ile oynanan müsabakada kırmızı kart görerek Galatasaray derbisinde cezası nedeniyle oynayamayan Brezilyalı futbolcu Fred, Süper Kupa’da sahada yer alacak.

Teknik Direktör İsmail Kartal, pazar günü oynanan derbide Fred'in yerine orta sahada Miguel Crespo - İrfan Can Kahveci ikilisine görev verdi.

Deneyimli teknik adam, Galatasaray maçı sonrası Fred’in takıma dönmesinin pozitif etki oluşturacağını belirterek stratejilerinin farklı olacağını ifade etmişti.

İSMAİL KARTAL İLE 2. SÜPER KUPA FİNALİ

Yeni adıyla 2006 yılından itibaren oynanan Süper Kupa’da 5 kez mücadele eden Fenerbahçe, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe’nin bu kupayı son kez kazandığı sezonda takımın başında İsmail Kartal vardı. Manisa’da oynanan müsabakada sarı-lacivertliler, ezeli rakibi sarı-kırmızılıları penaltı atışları sonunda yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı | Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...