Tgrt Haber

Son dakika! Fenerbahçe taraftarına deplasman yasağı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
28 Şubat 2023 18:35 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 18:42
Fenerbahçe,TFF,Süper Lig,Deplasman,Taraftar

Son dakika haberi: 4 Mart 2023'te oynanacak Kayserispor - Fenerbahçe maçına sarı-lacivertli takımın taraftarı alınmayacak. Kayserispor, TFF'ye bir başvuru yaparak, Fenerbahçe taraftarlarının hafta sonu oynanacak maça gelmemesi için dilekçe sunmuştu. Sarı-kırmızılı takım konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin üzerinden tam 21 gün geçti. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerde on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan felaketin ardından Türkiye tek yürek oldu ve deprem bölgelerinde yaraların bir an önce sarılması için var gücü ile seferber oldu. Türkiye, geçirdiği en hassas süreçlerden birinde, türlü dezenformasyon ve provokasyonlara şahit oldu. Bu seferberliği gölgede bırakmak isteyenler, felaketin ilk gününden itibaren provokasyon amaçlı çok sayıda girişimde bulundu.

Bu provakatif girişimlerden birisi de Fenerbahçe- Konyaspor mücadelesinde yaşandı Fenerbahçe tribününden bir grup taraftar maç öncesi "Hükümet istifa" sloganları attı. Skandal olay sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere birçok devlet erkanından tepki gelmişti.

Fenerbahçe taraftarına ilk tepki gösterenlerden biri olan Devlet Bahçeli, "Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında trübünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli gösterdiği tepkinin hemen ardından Beşiktaş kulüp üyeliğinden de ayrılmıştı. 

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARA DEPLASMAN YASAĞI

Tribünlerde istifa polemiği devam ederken  yeni bir gelişme yaşandı. Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararınca, cumartesi saat 19.00'da oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe seyircisi alınmayacak.

Passolig'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kayseri il Güvenlik Kurulu kararı gereğince karşılaşmaya Fenerbahçe Misafir takım seyircisi alınmayacaktır. Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince son 20 gün içersinde Fenerbahçe logolu Passolig kartını iptal eden kişiler ev sahibi tribünlerden bilet/transfer alamayacaklardır." ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1630518971974680576

FENERBAHÇE'DEN KARARA TEPKİ

Fenerbahçe Kulubü, taraftarın maça alınmamasıyla ilgili karara tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır. Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır.

Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür. Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz. Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz."

KAYSERİSPOR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Kayserispor, Fenerbahçe'nin itirazına rağmen alınan kararın doğru ve yerinde olduğunu savundu. Sarı-kırmızılılar yaptığı açıklamada, "Bizlere ulaşan ve oynanacak futbol maçına; futbol doğasına uygun olmayan, kötü niyetli yaklaşımlarla ilgili mesajlar, bizi böylesine zor bir konuda Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu’na müracaat etmeye mecbur bırakmıştır." ifadelerini kullandı.

İşte açıklamanın tamamı:

https://twitter.com/KayserisporFK/status/1630586080528416769

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sedat28 Şubat 2023 15:06

Az bile olmuş iyi olmus

Nokta Akyüz 28 Şubat 2023 13:06

Helal olsun Kayseri sporu tebrik ediyorum daha yeni başladı fener maçları çok sıkıntı görecek allhu Ekber

Sonraki Haber Yükleniyor...