Tgrt Haber

'Putin' tezahüratı nedeniyle eleştirilen Fenerbahçe taraftarından anlamlı koreografi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
09 Eylül 2022 00:24 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 00:45
'Putin' tezahüratı nedeniyle eleştirilen Fenerbahçe taraftarından anlamlı koreografi
Fenerbahçe,taraftar,koreografi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında sahasında Dinamo Kiev'i mağlup ettiği maça sarı lacivertli taraftarların tribünde hazırladığı koreografi damga vurdu. Kiev ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanan maçta stattan yükselen 'Vladimir Putin' tezahüratları nedeniyle gösterilen tepkilere sarı lacivertli taraftarlar 'barış' mesajıyla cevap vermiş oldu.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında Fenerbahçe sahasında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i ağırladı. Sarı lacivertliler son dakika golüyle sahadan 2-1 galip ayrılarak 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Fenerbahçe'nin gollerini yeni transferler 36. dakikada Gustavo Henrique ve 90+2'de Batshuayi kaydederken, rakip takımın tek golü ise Tsygankov'dan geldi.

Zorlu mücadeleye sarı lacivertli taraftarların tribünde hazırladığı koreografi damga vurdu. Yakın zamanda iki ekip arasında Kadıköy'de oynanan maçta krize neden olan 'Vladimir Putin' tezahüratları sonrası bu kez farklı bir manzara vardı.

Fenerbahçe taraftarları, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış dünyada barış" sözünü İngilizce olarak koreografiye yansıttı. Sosyal medyada da gündeme oturan dev pankart büyük beğeni topladı.

'Putin' tezahüratı nedeniyle eleştirilen Fenerbahçe taraftarından anlamlı koreografi

PUTİN TEZAHÜRATI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İki takım arasında yaklaşık 1 ay önce oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Ukrayna ekibinin golünden sonra Fenerbahçe tribünlerinden 'Vladimir Putin' tezahüratları yükselmişti. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran olay sonrası UEFA Fenerbahçe hakkında soruşturma başlatmış, bunun sonucunda 1 maç kısmi seyircisiz oynama ve 50 bin Euro para cezası verilmişti. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise kendilerinin her zaman barışı savunduklarını, Kievli oyuncuların taraftarı kızdıracak hareketlerde bulunması nedeniyle tribünlerin bir kısmının söz konusu tezahüratı yaptığını belirtmiş ve yaşananlar nedeniyle özür dilemeyeceklerini ifade etmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...