Tgrt Haber

Fenerbahçe’de ikinci ‘Bruma’ krizi! Kulübü yıldız futbolcuyu geri almayı kabul etmedi

24 Şubat 2023 10:56 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 11:01
Fenerbahçe’de ikinci ‘Bruma’ krizi! Kulübü yıldız futbolcuyu geri almayı kabul etmedi
,,gustavo henrique,transfer,flamengo

Son dakika haberi: Fenerbahçe ara transfer döneminde çalışmalarına devam ederken bir yandan da kadroda düşünmediği isimlerle yollarını ayırmaya çalışıyor. Bu isimlerden biri de Gustavo Henrique. Yıldız futbolcuyu ancak kulübü Flamengo geri kabul etmiyor.

Kahramanmaraş depreminin ardından Süper Lig tekrar başlıyor. Ara transfer döneminin uzatıldığı dönemde kulüpler kadrolarını güçlendirmek için harekete geçti. Lider Galatasaray’ın en yakın takipçilerinden biri olan Fenerbahçe deneyimli teknik direktör Jorge Jesus’un talimatları doğrultusunda transfer çalışmalarını yürütüyor. Yine Jesus’un kadroda görmek istemediği oyuncularla yolları ayırmaya çalışan sarı lacivertli yönetim ikinci bir ‘Bruma’ krizi yaşadı.

SÖZLEŞMEDEKİ OPSİYON AYRILIĞI TIKADI

Sezon başında Flamengo’dan transfer edilen Gustavo Henrique ile yollar ayrılmak isteniyor. Ancak sözleşmedeki opsiyon maddeleri bu duruma engel. Fenerbahçe, Gustavo Henrique'yi sezon başında 1.4 milyon euro kiralama bedeliyle kadrosuna katmış, yapılan sözleşmeye de opsiyon maddesi konulmuştu. Buna göre, Brezilyalı stoper kronik bir sakatlık yaşamazsa sarı-lacivertliler, oyuncunun bonservisini 1.4 milyon euro daha ödeyerek almak zorunda.

Fenerbahçe’de ikinci ‘Bruma’ krizi! Kulübü yıldız futbolcuyu geri almayı kabul etmedi

1.4 MİLYON EURO İSTENİYOR

Yönetim, tecrübeli stoperi kulübü Flamengo'ya geri vermek için temaslarını sürdürüyor. Konu hakkında görüşlerini aktaran Flamengo muhabiri Diogo Dantas, Brezilya ekibinin, Gustavo Henrique'yi geri istemediğini ve mukavelede yer alan opsiyon maddesinden gelecek olan 1.4 milyon euroyu almayı planladığını söyledi.

SÖZLEŞMESİ 31 ARALIK'TA BİTİYOR

29 yaşındaki oyuncunun, kulübüyle olan kontratı 31 Aralık 2023 tarihinde sona eriyor. Fenerbahçe formasıyla 22 maça çıkan Gustavo Henrique, savunmada görev yapmasına rağmen 3 gol ve 1 asistle skora 4 kez katkıda bulundu.

İKİNCİ BRUMA VAKASI

Fenerbahçe, PSV'den kiraladığı fakat yabancı sınırı nedeniyle lisans çıkaramadığı Bruma'nın da zorunlu satın alma opsiyonunu kullanmış ve Portekizli oyuncu için PSV'ye 4 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ödemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...