Tgrt Haber

Fenerbahçe'den hakem tepkisi: Bu iş böyle gitmez!

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber | Anadolu Ajansı
01 Ekim 2023 19:34 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 19:40
Fenerbahçe'den hakem tepkisi: Bu iş böyle gitmez!
Selahattin Baki,Fenerbahçe,Hakem,VAR

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Trendyol Süper Lig'deki hakem ve Video Yardımcı Hakem (VAR) yönetimlerine tepki gösterdi. Baki, "Başkanımızdan başlayarak sokaktaki en küçük Fenerbahçe taraftarına kadar bu işin böyle gitmeyeceğini herkes anlamış oldu. Bütün Süper Lig maçları için böyle, bizi derinden rahatsız eden detaylar var" diye konuştu.

Baki, Süper Lig'in 7. haftasında Ülker Stadı'nda yapılan ve 5-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"BU İŞİN BÖYLE GİTMEYECEĞİNİ HERKES ANLADI"

Süper Lig maçlarındaki hakem ve VAR kararlarında standart olmadığını savunan Baki, "Başkanımızdan başlayarak sokaktaki en küçük Fenerbahçe taraftarına kadar bu işin böyle gitmeyeceğini herkes anlamış oldu. Çok güçlü ve net şekilde sürdürülebilir bir durum olmadığı ortaya çıktı. Yedinci hafta itibarıyla saha hakemleri ve VAR hakemlerinin performansındaki bu yorumumu yaparken sadece kendi maçlarımız için demiyorum bütün Süper Lig maçları için böyle, bizi en rahatsız eden detaylar var. Hep standartsız kararlar veriliyor. Belli bir standart yok." diye konuştu.

"VAR, SÖZ KONUSU FENERBAHÇE OLUNCA DİDİK DİDİK ARIYOR"

Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi, VAR incelemelerine değinerek, "Özellikle gri pozisyonlarda, Fenerbahçe'nin lehine gibi bir pozisyon olursa karar saniyeler için nihayete erdiriliyor. Fenerbahçe'nin aleyhine gibi bir durum olduğu zaman da, 'Bu karar Fenerbahçe’nin aleyhine nasıl çıkar?' diye dakikalarca didik didik aranıyor." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU: GOL VAR’DAN DÖNDÜ

Karşılaşmanın 38’inci dakikasında Boşnak golcü Edin Dzeko’nun filelere göndererek farkı ikiye çıkardığı top; VAR kararıyla iptal edildi. VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen hakem Cihan Aydın, pozisyon başlangıcında Osayi-Samuel’in elle oynadığına kanaat getirdi.

FENERBAHÇELİLER PENALTI BEKLEDİ

Sarı-lacivertliler, karşılaşmanın 37. dakikasında Çaykur Rizespor ceza sahasında yaşanan pozisyonun ardından penaltı bekledi. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Szymanski kafayla vurmak isterken yerde kaldı. VAR’ı dinlediğini belirten hakem Cihan Aydın, oyunu devam ettirdi.

Kaynak: TGRT Haber | Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...