Tgrt Haber

Fenerbahçe'nin yeni transferi Lincoln Henrique kimdir? Tekniği iyi, fiziği zayıf...

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Türkiye Gazetesi
14 Haziran 2022 10:25 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 10:42
Fenerbahçe'nin yeni transferi Lincoln Henrique kimdir? Tekniği iyi, fiziği zayıf...
Fenerbahçe,Jorge Jesus,Lincoln Henrique

Fenerbahçe haberleri. Lincoln Henrique'yi izleyen scoutlara göre 24 yaşındaki oyuncu büyük potansiyeli olan ancak bir türlü kendisinden beklenen patlamayı yapamıyor... Oyunu yönlendirmekte oldukça kabiliyetli olsa da ikili mücadelelerde ise bir o kadar çıtkırıldım...

Fenerbahçe, Jorge Jesus döneminin ilk transferini gerçekleştirdi... Sarı lacivertliler, Portekiz ekibi Santa Clara’dan Lincoln Henrique’yi bitirdi.

Kulübün Türk başkanı İsmail Uzun, ‘cazip bir teklif aldıklarını’ daha önce söylemişti. Fenerbahçe, Lincoln için 3,5 milyon Euro bonservis bedelinin yanı sıra Portekiz ekibine bir oyuncuyu kiralık gönderecek. Dört yıllık sözleşme imzalanacak Lincoln’e de yıllık 700 bin Euro ödenecek. Ayrıca bir sonraki satıştan Santa Clara’ya yüzde 15 pay verilecek.

MANUEL FERNANDES'E BENZETİLİYOR

Portekiz’de oynadığı bölge itibarıyla Manuel Fernandes ile karşılaştırılan oyuncu, büyük potansiyeli olan ancak beklenen patlamayı bir türlü yapamayan birisi olarak tanımlanıyor.

Scout ekiplerinin raporuna göre Lincoln hızlı düşünen, topla çabuk alan kateden ve oyunu iyi yönlendiren bir oyuncu olarak gösteriliyor. Ancak defansif özelliklerinin zayıflığı, ikili mücadelelerdeki fiziki yetersizliği ve temposuz oyundaki etkisizliğiyle de olumsuz yanları sıralanıyor.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Lincoln Henrique kimdir? Tekniği iyi, fiziği zayıf...

HİKMET KARAMAN: ARDA GÜLER GİBİYDİ

Sabah Spor'a konuşan Eski hocası Hikmet Karaman, Lincoln Henrique hakkında çok çarpıcı itiraflarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, "Gremio'dan istediğimde 'O bizim büyük yıldızımız olacak size niye verelim' demişlerde ben de onları 'Ben menajer değilim, teknik direktörüm. Verin benim ellerimde gelişsin' diyerek ikna etmiştim. O zaman 17 yaşındaydı. Gelişime ve öğrenmeye açık bir oyuncuydu." ifadelerini kullandı.

Karaman, Brezilyalı oyuncunun gençliğini Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler'e benzeterek, "Duran toplarda çok iyidir. Klasik 10 numaralardan farklıdır. Sol kenarda, sol içte hatta üçlü oynayabilir. İnce pasları mükemmeldir. Kendisiyle takipleşip, konuşuyoruz. En son bana 'Hocam çok daha güçlendim ve geliştim. Büyük bir takım olursa Türkiye'ye dönebilirim' demişti. Fenerbahçe'ye hayırlı olsun. Bugün Fenerbahçe için Arda Güler neyse bizim aldığımız dönemde de Lincoln oydu." dedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Lincoln Henrique kimdir? Tekniği iyi, fiziği zayıf...

LINCOLN HENRIQUE KİMDİR?

Lincoln Henrique Oliveira dos Santos 7 Kasım 1998 tarihinde dünyaya geldi. Profesyonel kariyerine 2015 yılında Grêmio kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Çaykur Rizespor, América Mineiro, Santa Clara kulüplerinde oynadı.

On Numara mevkisinde oynayan Lincoln Henrique, ihtiyaç halinde merkez orta saha ve sol kanatta da görev yapabiliyor. Sol ayağına olcukça hakim olan Lincoln Henrique, 1,78 boyunda...

Bu sezon Portekiz ekibi Santa Clara da 44 resmi maçta 7 gol atıp, 10 asist yapan Lincoln Henrique dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Lincoln'ün de teklifin ilk sunulduğu andan itibaren Fenerbahçe'de oynamak istediği ifade edildi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...