Tgrt Haber

Galatasaray'da gözler FIFA'nın kararına çevrildi: Muslera, derbide de forma giymeyebilir

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Sabah
09 Aralık 2022 09:36 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 14:23
Galatasaray'da gözler FIFA'nın kararına çevrildi: Muslera, derbide de forma giymeyebilir
Fernando Muslera,Galatasaray,Uruguay,Fenerbahçe,Trabzonspor

Dünya Kupası'nda karşılaştığı Gana mücadelesinin ardından yaşanan olaylar sonrası FIFA tarafından Gimenez, Cavani ve Godin ile birlikte soruşturma başlatılan Muslera'nın alması beklenen ceza merak konusu oldu. Galatasaray'ın başarılı file bekçisin hakeme fiziksel müdahalesi nedeniyle "bireysel disiplin cezası" alması durumunda Süper Lig'de de forma giyemeyeceği ortaya çıktı. Bu durumda Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçı zora giren Muslera'nın Trabzonspor derbisine yetişip yetişmeyeceği cezanın miktarına bağlı olacak.

Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nda Portekiz, Güney Kore ve Gana'nın bulunduğu H Grubu'nda mücadele eden Uruguay'da dört isim disiplinlik oldu. Grubun son maçında Gana ile karşılaşan ve sahadan galibiyetle ayrılmasına karşın elenmekten kurtulamayan Güney Amerika temsilcisinde Fernando Muslera, Jose Maria Gimenez, Edinson Cavani ve Diego Godin maçın hakemi Daniel Siebert'e yoğun itirazda bulundu. FIFA, Uruguay'ın Gana ile oynadığı maçın ardından futbol federasyonu ve dört oyuncusu hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Bu dört isme ceza verilmesine kesin gözüyle bakılırken Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisinin alacağı cezaya göre Spor Toto Süper Lig'de forma giymesinin tehlikeye girdiği öğrenildi. SNL24'te yer alan habere göre, en büyük cezayı Gimenez'in alması beklenirken ve Muslera'nın hakeme fiziksel müdahalede bulunması nedeniyle tavan ceza alabileceği belirtildi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1598725645818740736

FENERBAHÇE DERBİSİNDE SAHADA OLMAYABİLİR

FIFA Disiplin Kurulu'nun Muslera'ya "bireysel disiplin cezası" vermesi durumunda sadece Uruguay Milli Takımı'nda değil; Galatasaray'da da forma giyemeyeceği öğrenildi. 'Men' kararının Süper Lig'de uygulanma ihtimali durumda ise Muslera'nın, ocak ayında oynanacak Fenerbahçe derbisini kaçırması bekleniyor.

Galatasaray'da gözler FIFA'nın kararına çevrildi: Muslera, derbide de forma giymeyebilir

10-15 maç ceza alabileceği belirtilen tecrübeli file bekçisinin Trabzonspor derbisini kaçırma ihtimali de bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber, Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...