Tgrt Haber

Futbolu bırakan Gianluigi Buffon’a İtalya’da dev görev

05 Ağustos 2023 21:47 - Güncelleme : 05 Ağustos 2023 21:49
Futbolu bırakan Gianluigi Buffon’a İtalya’da dev görev
Gianluigi Buffon,İtalya,Milli Takım,Genel Koordinatör

İtalya Futbol Federasyonu, geçen günlerde yaptığı sosyal medya paylaşımıyla 45 yaşında futbolu bıraktığını açıklayan efsane kaleci Gianluigi Buffon’un İtalya Milli Takımı’nda genel koordinatörlük görevine başlayacağını duyurdu.

Geçen günlerde, futbola başladığı Parma’da veda eden Gianluigi Buffon, İtalya Milli Takımı’nda göreve başlıyor.

İtalya Futbol Federasyonu, 45 yaşında futbolculuktan emekli olan Gianluigi Buffon’un milli takımda genel koordinatör görevine getirildiğini duyurdu.

"GİGİ' EVİNE DÖNÜYOR"

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, efsane kalecinin göreve gelmesiyle ilgili, “İtalya Milli Takımı için harika bir gün çünkü ‘Gigi’ evine dönüyor. Buffon, futbolumuzun ikonlarından biri ve çok özel bir insan” ifadelerini kullandı.

"KARARIMI ÇOKTAN VERMİŞTİM"

İtalya Milli Takımı’nın yeni genel koordinatörü Buffon ise, “Son günlerde federasyonlar ile görüşmeler yaptım ve kabul etmeye çoktan karar vermiştim” sözleriyle yeni görevine hazır olduğunu belirtti.

BUFFON’UN 28 YILLIK PROFESYONEL KARİYERİ

Profesyonel futbol kariyerine altyapısından yetiştiği İtalyan ekibi Parma’da başlayan Buffon, 1995-2001 yılları arasında formasını giydiği sarı-lacivertli kulüpte UEFA Kupası, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası başarılarının ardından rekor transfer bedeliyle Juventus’a transfer oldu.

İtalya’nın ikonik kalecisi, 2001-2018 ve 2019-21 yılları arasında toplamda iki dönem olmak üzere giydiği siyah-beyazlı formayla 10 lig ve 5 İtalya Kupası zaferinde rol oynadı. Juventus ile 3 kez UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkan başarılı kaleci, bu kupayı hanesine yazdıramadan futboldan emekli oldu.

Buffon, İtalya Milli Takımı ile 176 maça çıkarak, ülkesinin milli takımında en çok forma giyen oyuncu oldu. 2006’da İtalya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nı kaldıran başarılı file bekçisi, 2012’de Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya’ya kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...