Tgrt Haber

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan istifa çağrılarına cevap!

23 Mart 2022 18:22 - Güncelleme : 23 Mart 2022 19:39
Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan istifa çağrılarına cevap!

Galatasaray Kulübü mart ayı olağan divan kurulu toplantısı olaylı geçti. Üyelerden Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu yönetim kurulunu ibra etmeyeceğini, Hayrettin Kozak ise istifa çağrısında bulunacağını söyledi, Başkan Burak Elmas eleştirilere cevap verdi.

Galatasaray Kulübü mart ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

Galatasaray Nef Stadı'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan üyelerden Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu yönetim kurulunu ibra etmeyeceğini, Hayrettin Kozak ise istifa çağrısında bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüpte daha önce gerçekleştirilen başkan seçiminde Burak Elmas'ın rakiplerinden biri olan Metin Öztürk yönetimi eleştirerek, "15. sıradaki yerimize bakınca anlıyorum ki bu yönetim saha, masa, kasadan sonra tasada da sıfır. Kümede kalmak hedef değilse; eskiden mayıslar bizim derdik, martta hedefsiz kaldı. Tarihimizin en kötü yönetimini mali ve idari yönden ibra etmeyeceğim." diye konuştu.

BAŞKAN ELMAS'A İSTİFA ÇAĞRISI!

Divan kurulu üyesi Hayrettin Kozak ise Burak Elmas'a istifa çağrısında bulunarak, "Sayın başkan 26 Mart Cumartesi günü genel kurul öncesi toplantı başkanlığına istifa dilekçenizi vererek, yeniden seçime gitme kararınızı lütfen açıklayınız ve rahatlayınız. Camia ve kamuoyu sizden bunu bekliyor. Görevi iade et derhal seçime git." ifadelerini kullandı.

Elmas'ın bir diğer rakibi Eşref Hamamcıoğlu ise "Cahil ile sohbet güçtür bilene, çünkü cahil söyler ne gelirse diline. Yani diyorum ki ibra etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan istifa çağrılarına cevap!

BURAK ELMAS: "DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR"

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, kulübün başarısı için büyük gayret gösterdiklerini ve vicdanlarının rahat olduğunu söyledi.

Elmas, Galatasaray Nef Stadı'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 5 saat süren mart ayı olağan divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, 26 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağan idari ve mali genel kurulda üyelerin kendi yönetim kurullarının 6 aylık dönemini değerlendireceğini hatırlatarak, "Galatasaray Kulübünün üyelerinden oluşan genel kurulda her türlü iradeye saygı duyuyoruz. 6 aydır elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Yaptıkları her işte Galatasaray'ın geleceğini düşünerek hareket ettiklerini anlatan Elmas, "Yaptığımız her işte Galatasaray'ın bekasını, geleceğini, kendimizden çok daha fazla düşünerek; doğru olan kararları almak için mücadele ediyoruz. Çok çalışıyoruz. Daha çok işimiz var. 6 aylık kısa sürede ciddi şeyler yaptık. Bunların kredisini kendimize almaya değil, Galatasaray'ın başarısı olarak göstermeye çalışıyoruz. Belki de hata yapıyoruz, bilmiyorum. Yaptığımız iyi şeylerden bahsedilmezken, negatif şeyler daha çok konuşuluyor. Vicdanımız çok rahat, üyelerin aklı selimine güveniyoruz." diye konuştu.

"BİZİM VİCDANIMIZ ÇOK RAHAT"

Kulüpte yaşanan konuları, sorunları veya başarıları kimseye zimmetlemediklerini vurgulayan Elmas, şunları söyledi: "Gerçek samimiyet, tüzüğü ben delince, sen delince aynı tepkiyi veriyor muyuz? Eski başkanlara, sevdiğimiz başkana hakaret edilince, sevmediğimiz başkana hakaret edilince aynı tepkiyi veriyor musun? Galatasaray'da üyeler linç edildiğinde aynı tepkiyi veriyor musun? O değerler kitapçığını hayatında yaşıyor musun? Geçmişte sevdiğin, yanında olduğun arkadaşın hata yaptığında, Galatasaray sevgini ön plana çıkararak; Galatasaray'ın değerleri çerçevesinde tepki koyabiliyor musun? Konuları, sorunları kişilere zimmetleyip; onlarla derdimizi gördükten sonra yaşamaya devam ediyoruz."

Amaçlarının Galatasaray'ı ileriye taşımak olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Elmas, "Bizim vicdanımız çok rahat. Bu mücadeleye girerken arkadaşlarıma söylemiştim. Takdir edilmemeyi, doğruları yapmak için radikal kararlar almamız gerektiğini unutmamalarını söylemiştim. '6 ay sonra sanki 4-5 sene hizmet etmiş gibi eleştiri alacağımızı göz önüne alarak göreve gelin' demiştim. Galatasaray'ın geleceği için önemli kararları almak adına eleştirilere göğsümüzü germeye hazır olduğumuzu bilerek görev aldık." diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...