Tgrt Haber

Galatasaray formalarında bir devir kapanıyor! İşte Aslan’ın yeni markası

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: Sports Digitale
10 Ekim 2023 18:37 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 18:46
Galatasaray formalarında bir devir kapanıyor! İşte Aslan’ın yeni markası
Galatasaray,Forma, Nike ,Puma

Galatasaray, 2011 yılından beri formalarını üreten Nike ile 30 Haziran 2024’te sona erecek olan anlaşmasının ardından geçeceği markayı belirledi. Sarı-kırmızılılar, 2024-25 sezonundan itibaren Alman tedarikçi Puma ile anlaşmaya vardı.

2011-12 sezonundan beridir formalarını ABD menşeili spor giyim markası Nike’nin ürettiği Galatasaray, gelecek sezondan itibaren Alman tedarikçi Puma’ya geçiş yapma kararı aldı.

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun X’ten aktardığı habere göre Galatasaray; 2024-25 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere Alman markası Puma ile anlaşmaya vardı.

Haberde, Galatasaray’ın yeni sezon formalarının Ocak 2024’te belli olacağı bilgisi yer aldı.

NIKE İLE GEÇEN 12 YIL

Sarı-kırmızılılar, 2011 yılında Nike ile imzalanan anlaşmadan beri 12 senedir ABD menşeili tedarikçinin ürettiği formaları kullanıyordu. O dönem Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan anlaşma şöyle olmuştu:

"Şirketimiz ile Nike European Operations B.V. arasında 2011 yılında imzalanan Ürün Tedarik, Sponsorluk ve Lisans Sözleşmesi ("Sözleşme"), varılan karşılıklı mutabakatla tadil edilmiştir. Tadil kapsamında Sözleşme süresi, 10 milyon Euro'luk bölümü imza sırasında ödenmek üzere, toplam 70,75 milyon Euro ilave bedelle 30 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

Şirketimiz ile Tacirler Menkul Kıymetler A.Ş. arasında imzalanmış olan sezonluk 3.2 milyon TL tutarındaki reklam ve sponsorluk sözleşmesi (toplam 4 futbol sezonu), sözleşmede yer alan mutabakat çerçevesinde iptal edilmiştir."

Kaynak: Sports Digitale
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...