Tgrt Haber

Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nden dev gelir! Aslan'ın kasası dolacak

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber | Anadolu Ajansı
30 Ağustos 2023 00:00 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 00:12
Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nden dev gelir! Aslan'ın kasası dolacak
Galatasaray,Şampiyonlar Ligi,Gelir,

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Molde’yi 3-2 ve 1-0’lık skorlarla eleyen Galatasaray, yaklaşık 25 milyon Euro'luk bir gelirin sahibi olacak.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Şampiyonlar Ligi elemelerinde sırasıyla Zalgiris, O.Ljubljana ve Molde’yi eleyen Galatasaray, gruplara kalarak dev bir gelirin sahibi oluyor.

Son olarak Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Norveç ekibi Molde’yi deplasmanda 3-2 ve sahasında 1-0 yenerek eleyen sarı-kırmızılılar, yaklaşık 25 milyon Euro’luk bir gelir kasasına koyuyor.

YAKLAŞIK 16 MİLYON EURO AYAK BASTI PARASI

Aslan, Şampiyonlar Ligi’ne ‘ayak bastı parası’ olarak 15 milyon 640 bin Euro’yu kasasına koyacak. UEFA’nın kulüpler sıralamasını baz alarak düzenlediği katsayı parası olarak da sarı-kırmızılılar 9 milyon 96 bin Euro’nun sahibi olacak ve böylelikle Cimbom’un, Şampiyonlar Ligi’nden elde ettiği gelir 24 milyon 736 bin Euro’yu bulacak.

TÜRKİYE'NİN MARKET GELİRİ 1.5 MİLYON EURO

Yakın geçmişe kadar Türkiye'nin market gelirindeki payı 10 milyon Euro civarındaydı.

Ödül dağıtımında statü değişikliğine giden UEFA, katsayı gelirine önemli bir bütçe ayırınca ülkelerin market geliri de düşüş gösterdi.

Bu doğrultuda Türkiye'nin bu kalemdeki payı 1,5 milyon Euro ve Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak bu geliri de hanesine yazdırdı.

KONFERANS LİGİ'NE KATILIM PAYI 2.94 MİLYON EURO

Galatasaray haricinde Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek diğer takımlar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor.

Bu takımlar, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ikinci eleme turundan turnuvaya giriş yapacak ve gruplara kaldıkları takdirde 2,94 milyon Euro katılım payı almaya hak kazanacak.

Kaynak: TGRT Haber | Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...