Tgrt Haber

Galatasaray'da maaş krizi: Bir futbolcu daha ihtar çekti

08 Kasım 2022 10:08 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 10:30
Galatasaray'da maaş krizi: Bir futbolcu daha ihtar çekti
galatasaray,lucas torreira

Süper Lig’de zirve yarışını sürdüren Galatasaray’da işler ekonomik açıda yolunda gitmiyor. Maaşları ödemelerini yapamayan Sarı-Kırmızılı yönetim derbi galibiyeti sonrası yaptığı gibi sorunu primlerle çözmeye çalışırken Van Aanholt ve Pulgar'dan sonra Torreira'nın menajeri de kulübe ihtar çekti.

Beşiktaş derbisinde aldığı galibiyetle zirve yarışına devam eden Galatasaray, mali açıdan zor günler geçiriyor.

Yeni Şafak’ın kulüp kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; Galatasaray’da futbolculara bir süredir maaş ödemesi yapılmıyor.  Maaş problemiyle ilgili Patrick Van Aanholt ve Erick Pulgar'ın Galatasaray’a ihtar çekmesinden sonra ‘ödenmeyen imaj hakları için’ Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira'nın menajerinin de aynı yola başvurduğu öğrenildi.

Öte yandan, Sarı-Kırmızılılarda bir dönem forma giyen Ryan Babel ve Sofiane Feghouli de geçmiş dönem alacakları için FIFA'ya başvuruda bulunmuştu.

ÇARKLAR PRİMLE DÖNÜYOR

Futbolculara maaş ödemelerini yapamayan Sarı-kırmızılı yönetim, problemi primle çözmeye çalışıyor. Beşiktaş derbisi sonrası ödenen 250'şer bin lira prim yıllık kazancı garanti olan oyuncular tarafından da memnuniyetle kaşılanıyor.

SON 2 SEZONDA TRANSFERE 58 MİLYON EURO HARCANDI

Son 2 sezonda transferde rekor harcama yapan Galatasaray, yaz transfer döneminde kadroya kattığı futbolcuların kiralama ve bonservis ücretlerine 32 milyon Euro ödedi. Sarı-Kırmızılılar, 2021-2022 sezonunda ise transfere 26 milyon Euro harcadı.

Transfer için toplam 58 milyon Euro harcama yapan Galatasaray’ın son 2 sezonda harcadığı para Türk lirası bazında ise 1 milyarı geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...