Tgrt Haber

Galatasaray'da Mostafa Mohamed krizi: Transfer yasağı kapıda!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
01 Haziran 2022 08:55 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 09:26
Galatasaray'da Mostafa Mohamed krizi: Transfer yasağı kapıda!
Galatasaray,Mostafa Mohamed,Zamalek

Son dakika Galatasaray haberleri: Galatasaray'da yaşanan Mostafa Mohamed krizi bir türlü sona ermiyor... 11 Haziran'da yeni seçilecek yönetim, Zamalek'e Mısırlı golcünün bonservisi için 4 milyon dolar ödeyecek. Bu ödemenin gerçekleşmemesi halinde sarı-kırmızılıların FIFA'dan ceza alması söz konusu... Zamalek, Cimbom'un yaptığı 'taksitle ödeyelim' teklifini de reddetti.

Galatasaray 11 Haziran'da yapılacak seçime odaklanırken, göreve gelecek olan yeni yönetimi büyük bir kriz bekliyor. Galatasaray'ın, 4 milyon dolara transfer ettiği Mostafa Mohamed için ödeme yapması gerekiyor.

Takvim'in haberine göre; Mısırlı golcünün bonservisinin tamamen Galatasaray'a geçmesi için, sarı-kırmızılıların temmuz ayının ilk haftasında Zamalek'e 4 milyon dolar ödemek zorunda... Mısır kulübü, ödemenin söz verilen süre içinde yapılmaması nedeniyle tedbir aldı ve ihtarname hazırladı.

TRANSFER YASAĞI GELEBİLİR!

Galatasaray yönetiminin, "Ödemeyi taksitle yapalım" teklifi ise son ödeme tarihi yaklaştığı için Zamalek cephesi tarafından reddedildi. 11 Haziran'da seçilecek yönetimin, ilk iş olarak 4 milyon dolarlık bu krizi çözmesi gerekecek.

Sarı-kırmızılılar ödeme gününden önce Mısırlı yıldızı 4 milyon dolar veya üstü bir bonservis ücreti ile satarsa tehlike ortadan kalkacak. Aksi takdirde Galatasaray, FIFA'dan gelecek bir transfer yasağı riskiyle karşı karşıya kalabilir.

24 yaşındaki Mısırlı golcü geride kalan sezonda 8 gol, 5 asist üretti.

MOSTAFA MOHAMED KİMDİR?

Mostafa Mohamed, 28 Kasım 1997 tarihinde Kahire'de doğdu.

Futbol kariyerine 13 yaşındayken Dina Farms takımıyla başladı. Ardından Wadi Digle takımında oynadı. Genç futbolcu 2015 yılında henüz 18 yaşına yeni girmişken Mısır'ın iki büyük kulübünden birisi olan Zamalek'in gençleri arasına girdi.

Mohamed, Zamalek'te 5 maçta forma giydi. 2016-2017 sezonunda Ed-Dahiliye (İçişleri Bakanlığı) takımında forma giydiği 17 maçta 4 gol kaydederken, bir sonraki sezonda ise Tanta FC takımında oynadığı 23 maçta 6 gol attı.

Mısırlı oyuncu 2021'in ocak ayında sarı-kırmızılı takıma transfer oldu. Mostafa Mohamed'in güncel piyasa değeri 6.50 milyon Euro civarında...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...