Tgrt Haber

Galatasaray'dan 3 transfer birden! Forvet, orta saha ve sağ bekle anlaşma tamam

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
18 Temmuz 2022 00:29 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 00:46
Galatasaray'dan 3 transfer birden! Forvet, orta saha ve sağ bekle anlaşma tamam
galatasaray transferleri,seferovic,leo dubois,Florian Grillitsch,amine harit

Galatasaray, Benfica'nın 30 yaşındaki golcüsünün işini bitirdi. Sarı kırmızılılar, İsviçreli yıldızı bir sezonluğuna Portekiz ekibinden kiraladı. Eğer Seferovic bu sezon 15 resmî maçta süre alırsa 3,5 milyon euroluk satın alma opsiyonu devreye girecek. Transfer girişimlerini sıklaştıran sarı-kırmızılılardan sağ bek ve orta saha hamlesi geldi. Aslan, Leo Dubois ve Florian Grillitsch ile anlaşma sağladı.

Galatasaray’da yeni sezon için hedeflenen değişim forvet hattıyla devam ediyor. Mbaye Diagne’yi Karagümrük’e yollayan Aslan, Haris Seferovic transferinde sona geldi. Benfica ile uzun süredir pazarlık masasında olan Cimbom, İsviçreli yıldız için her konuda anlaşmaya vardı. Sarı kırmızılılar Seferovic’i satın alma opsiyonuyla bir yıllığınına kiralayacak. 30 yaşındaki yıldızın 15 maçta forma giymesi, durumunda ise mecburi satın alma opsiyonu aktif hâle gelecek ve sarı kırmızılılar Portekiz ekibine 3 milyon 500 bin avro ödeyerek golcü ismin bonservisini alacak.

‘KRONİK SAKATLIĞI YOK’

Sağlık ekibi, 2021-22 sezonunda şansız bir dönem geçiren ve 138 gün sakat olan Haris Seferovic‘in durumunu uzun süredir mercek altına almıştı. Geçtiğimiz sene toplam 29 maçı kaçıran forvet için sağlık kurumu ‘Kronik sakatlığı yok’ raporu verdikten sonra Aslan, Benfica ile görüşmelere ağırlık verdi ve anlaşmayı tamamladı. İsviçreli yıldızın bugün İstanbul’a getirilmesi planlanırken, yapılacak testler ve sağlık kontrollerinin sorunsuz geçmesi durumunda resmî imzalar atılacak. Haris Seferovic bu anlaşma neticesinde yıllık 2 milyon avro net ücret kazanacak.

Galatasaray'dan 3 transfer birden! Forvet, orta saha ve sağ bekle anlaşma tamam
Haris Seferovic

5 SEZONDA 74 GOL

Geçtiğimiz sezon sakatlıklar sebebiyle 15 maçta süre alabilen 30 yaşındaki forvet, 5 gol, 3 asistle skor katkısı verdi. İsviçreli yıldız Benfica forması giydiği beş sezonda 187 maça çıkıp 74 gol, 24 asist yapmayı başardı. 1.86'lık golcü, Benfica’da, 1 Portekiz Primeira Liga, 2 defa da Portekiz Süper Kupası kazandı.

ORTA SAHAYA BUNDESLİGA'DAN TAKVİYE

Orta sahasını baştan dizayn etmek isteyen Galatasaray, Sergio Oliveira’dan sonra Florian Grillitsch ile her konuda anlaşmaya vardı. 2017’den beri Hoffenheim forması giyen Avusturyalı için sarı kırmızılılar bonservis bedeli ödemeyecek. Üç yıl için anlaşılan ve 16 milyon avro piyasa değeri olan Grillitsch yıllık 2 milyon avro ücret alacak. Geçtiğimiz sezon Hoffenheim formasıyla 18 Bundesliga maçına çıkan Florian Grillitsch 1.495 dakika sahada kalırken skora katkı veremedi. 26 yaşındaki Avusturyalı orta saha 1,87 cm boyunda ve 6 ile 8 numaralarda oynayabiliyor.

Galatasaray'dan 3 transfer birden! Forvet, orta saha ve sağ bekle anlaşma tamam
Florian Grillitsch

SAĞ BEK FRANSA'DAN

Sacha Boey ile yollarını ayırması kesinleşen Galatasaray’da sağ bek arayışlarında sona gelindi. Sarı kırmızılılar Lyon’da forma giyen Leo Dubois’i kadrosuna katıyor. Yönetim, 1994 doğumlu oyuncu için kulübü Lyon’a yaklaşık 2.5 milyon avro bonservis ödeyecek.

Galatasaray'dan 3 transfer birden! Forvet, orta saha ve sağ bekle anlaşma tamam
Leo Dubois

ASLAN, OFANSİF ORTA SAHA İÇİN ALMANYA'DA

Okan Buruk’un çok istediği hücum hattında gol yollarına katkı verecek ofansif orta saha için Galatasaray rotasını Almanya’ya çevirdi. Cagliari forması giyen Joao Pedro’nun menajer oyunuyla rakam yükseltmeye çalışması sonrası bu transferden vazgeçen Aslan, Amine Harit için Schalke 04 ile pazarlık masasında.

Galatasaray'dan 3 transfer birden! Forvet, orta saha ve sağ bekle anlaşma tamam
Amine Harit

5 MİLYONA EVET

Alman ekibi geçtiğimiz sezon Marsilya’ya kiraladığı Fas asıllı oyuncu için 8 milyon avro istiyor. Sarı kırmızılılar 25 yaşındaki on numarayla yaptığı görüşmenin olumlu geçmesinin ardından Schalke’yi 5 milyon avroya ikna etmeye çalışıyor. Frank Kramer’in kadroda düşünmediği oyuncu için indirim bekleniyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...