Tgrt Haber

Galatasaray'dan 'Lale Orta' hamlesi: TFF'ye başvurulacak!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2023 11:09 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 11:22
Galatasaray'dan 'Lale Orta' hamlesi: TFF'ye başvurulacak!
Galatasaray,TFF,Lale Orta,Fenerbahçe,Erden Timur,Ali Koç

Galatasaray'ın dönemin Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'nın 3 Şubat'ta VAR odasına girerek 'dışarı bilgi sızdırma' iddiasına yönelik Türkiye Futbol Federasyonu'ndan görüntü talep edeceği iddia edildi. İşte detaylar...

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur'un eski MHK Başkanı Lale Orta hakkında yaptığı açıklamaların yankıları büyüyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kapısını çalacak. Sarı-kırmızılı kulüp, ErdenTimur'un ifade ettiği tarih olan 3 Şubat sabahı, dönemin MHK Başkanı Lale Orta'nın VAR odasına girerek cep telefonuna görüntüleri çektiği anın kamera kayıtlarını isteyecek.

'VAR HAKEMLERİNE İTİRAF ETTİ' İDDİASI

Daha sonra Galatasaray Kulübü, TFF'ye başvurarak cep telefonu kayıtlarıyla ilgili gerekenin yapılmasını isteyecek.

Cimbom'un iddiasında üzerinde durduğu konu Orta'nın bütün VAR hakemlerine "Ben o görüntüleri Ali Koç'a yolladım ve onu Mert Hakan Yandaş'ın golünün elle atıldığına ikna ettim" demesi.

ALİ KOÇ, 'YALAN VE İFTİRAF' DEMİŞTİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak yalan ve iftira açıklamasını yapmıştı. 10 gündür Amerika'da olan ve önceki gün Türkiye'ye dönen Başkan Ali Koç durumu kurmaylarıyla değerlendirirken sürecin takipçisi olacakları belirtildi.

FENERBAHÇE'NİN SAVUNMASI: "BİZE BİR ŞEY GELMEDİ"

Sarı-lacivertli kulübün özellikle savunduğu şey; "Görüntüler oradan çıkmış olabilir. Bu Lale Orta ile ilgili bir durum. Bize asla böyle bir şey gelmedi.

LALE ORTA DA KONUŞACAK

Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ömer Faruk Ünal'a konuşan Lale Orta, "TFF Başkanı ile yazıştım. Hukuk Kurulu’nun gerekli incelemesinden sonra gerekli açıklamaları yapmalarını bekliyorum. Ben de Erden Timur’un kamuoyunu yanıltan hayal ürünü sözleri için gerekli açıklamaları yapacağım" ifadelerini kullandı.

Lale Orta'nın önümüzdeki günlerde konu ile ilgili basın toplantısı yapması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...