Tgrt Haber

Galatasaray’dan Okan Buruk’a jest! Başarılı hocaya büyük zam

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 20:27 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 20:32
Galatasaray’dan Okan Buruk’a jest! Başarılı hocaya büyük zam
Galatasaray,Okan Buruk,Dursun Özbek,Zam

Galatasaray yönetimi, 1 yıllık opsiyonu kullanılan Okan Buruk ile yeni sözleşme imzalayarak başarılı teknik direktörün maaşına büyük bir zam yaptı. Sarı-kırmızılı yönetim; Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası bonusları içeren sözleşmede Buruk’un önceki maaşına oranla büyük bir zam yaptı.

Geçen sezon Haziran ayında Okan Buruk ile anlaşmaya varan Galatasaray, takımı şampiyonluğa götüren 49 yaşındaki başarılı çalıştırıcının bu sezon için +1 yıllık opsiyonunu devreye soktu.

Süper Lig’de son sezonun şampiyonlukla taçlandırılması ve bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki başarılı başlangıcın ardından sarı-kırmızılı yönetim, Okan Buruk’un sözleşmesinde iyileştirmeye gitti.

Spor Arena’da yer alan habere göre Galatasaray yönetimi, 31 Mayıs 2024’te sözleşmesi sona erecek Okan Buruk’un maaşına zam yaptı. Geçen sezondan gelen opsiyonun kullanıldığı başarılı hocanın 23 milyon TL olan maaşı; bonuslar haricinde 35 milyon TL’ye çıkarıldı.

Öte yandan Buruk’un alacağı garanti 35 milyon TL’nin yanı sıra Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası bonusları da yer aldı.

OKAN BURUK’UN SÖZLEŞMESİ NEDEN UZATILMIYOR?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 2.47 puan ortalaması tutturan ve takımı şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk’un sözleşmesini bilinçli olarak uzatmıyor. Mayıs 2024’te görev süresi dolacak olan Özbek ve yönetimi; kendisinin aday olmaması veya seçilememesi gibi ihtimalleri göz önünde bulundurarak gelecek yeni yönetime sorun çıkarmamak adına Buruk ile uzun süreli sözleşme imzalamıyor. Dursun Özbek’in görevine devam etmesi halinde Okan Buruk’un sözleşmesinin de uzatılması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...