Tgrt Haber

Galatasaray'ın yeni transferi Lille'den! Burak Yılmaz devrede...

04 Mart 2022 20:53 - Güncelleme : 04 Mart 2022 21:09
Galatasaray'ın yeni transferi Lille'den! Burak Yılmaz devrede...

Son dakika Galatasaray transfer haberleri: Gelecek sezon için futbol direktörü Luis Campos önderliğinde yeni bir yapılanmaya gidecek olan Galatasaray'da kadro büyük ölçüde yenilenecek. Takımdaki eksik bölgeleri belirleyen sarı-kırmızılılarda orta saha için harekete geçildi. Listesindeki isimlerle temasları sıklaştıran Cimbom, gündemine sürpriz bir ismi aldı. Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Fransa Ligue 1 ekibi Lille'de forma giyen yıldız futbolcu Xeka'ya teklif yapıldığı iddia edildi.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray için sürpriz bir iddia  gündeme geldi. Fransız basını, Lille forması giyen Miguel Angelo da Silva Rocha yani bilinen adıyla Xeka'nın sarı-kırmızılılardan teklif aldığını yazdı.

Haberde, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Portekizli orta saha oyuncusunun İtalyan ve İspanyol kulüplerinin de listesinde olduğu, ayrıca CSKA Moskova ve Galatasaray'ın da transfer için devreye girdiği belirtildi.

BURAK VE ZEKİ DEVREDE!

Takvim'in haberine göre; Xeka'nın takım arkadaşları Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in etkisiyle rotasını İstanbul'a kırabileceği belirtildi.

2017 yılından bu yana Lille formasını giyen Xeka geçtiğimiz sezon yaşanan tarihi şampiyonlukta önemli rol oynamıştı. Bu sezon 25 resmi maçta 3 gol ve 1 asistlik performans sergileyen 27 yaşındaki futbolcu 8 ve 6 numara pozisyonlarında görev yapıyor.

Daha önce Dijon ve Braga formalarını da giyen Xeka bir dönem Valencia'nın altyapısında da oynadı. Yüksek pas becerisi ve mücadeleci futboluyla ön plana çıkan Portekizli yıldız, Domenec Torrent'in sistemine uyabilecek bir isim olarak gösteriliyor. Xeka'nın piyasa değeri 9 milyon Euro civarında...

Galatasaray'ın yeni transferi Lille'den! Burak Yılmaz devrede...

XEKA KİMDİR?

Portekizli Xeka kariyerine ülkesinin Paços takımında başladı. Ardından Gondomar'a transfer oldu. Sonraki zamanlarda ülkesinin bir başka takımı olan Covilha'nın yolunu tuttu. 10 Kasım 1994 doğumlu olan Xeka, Fransız ekibi Lille'de orta saha bölgesinde forma giyiyor.

Paredes, Rebordosa'da doğan Xeka, 17 yaşına kadar İspanya'dan Valencia CF dahil olmak üzere üç kulübün altyapısında forma giydi. Anavatanına döndükten sonra, Segunda Liga'da SC Braga'nın yedeklerinde kıdemli olarak oynamaya başladı.

31 Ocak 2017'de Xeka, Ligue 1'den Haziran ayına kadar Lille OSC'ye kiralandı. Daha sonra, Fransız kulübünün 5 milyon Euro'luk satın alma maddesini kullanmasının ardından, hareket kalıcı hale getirildi. 2017 yaz transfer döneminin son saatlerinde Xeka, bir sezon boyunca kiralık olarak diğer lig takımı Dijon FCO'ya gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...