Tgrt Haber

Fenerbahçe’nin ikinci transferi: Jesus Guaridola’dan bizzat istedi

14 Haziran 2022 14:50 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 14:57
Fenerbahçe’nin ikinci transferi: Jesus Guaridola’dan bizzat istedi
jorge jesus,fenerbahçe,yan couto

Jorge Jesus’un takımın başına gelmesinin ardından Fenerbahçe ilk transferini Lincoln Henrique ile yapmış ve başarılı futbolcuyu İstanbul'a getirmişti. Sarı-Lacivertlilerin ikinci transferi için Jorge Jesus’un bizzat devreye girerek Manchester City’nin patronu Pep Guardiola'dan genç yıldızı istedi.

Jorge Jesus'un Fenerbahçe’nin başına gelmesinin ardından Lincoln Henrique ile ilk transferini yapan Sarı-Lacivertliler transferde ikinci için Manchester City ve Pep Guardiola'nın kapısını çaldı.

JESUS BİZZAT DEVREYE GİRDİ

Transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe’de yeni teknik patron Jorge Jesus, Manchester City ile genç yıldız için bizzat görüştü.

Brezilyalı gazeteci Jorge Nicola'nın aktardığına göre; Jesus, City yetkililerinden geride bıraktığımız sezonu Braga'da kiralık olarak geçiren Yan Couto için bilgi aldı. Jesus'un Couto'nun Braga'da gösterdiği performansı çok beğendiği ve transferde ısrarcı olacağı kaydedildi.

SATIN ALMA OPSİYONLU KİRALIK

İngiliz ekibinin genç futbolcudan çok şeyler beklediği belirtilen haberde, Guardiola'nın Couto'nun geleceğine dair kararı 20 Haziran'dan sonra karar vereceği ifade edildi. Manchester City, yeni sezon planlamasında Yan Couto'ya yer vermezse Fenerbahçe, satın alma opsiyonuyla oyuncuyu kiralamak için teklif yapacak.

EN İYİ 60 YETENEKTEN BİRİ

Yakın zamanda 20 yaşına giren Yan Couto için Manchester City'nin uzun vadeli bir planı bulunuyor. 2019 yılında The Guardian tarafından dünyanın en iyi 60 genç yetenekleri arasında gösterilen Couto Girona ve Braga'da kiralık olarak oynadı. Jesus'un transfer listesinde yer alan 1.68’lik Couto, sağ bekte oynuyor ancak orta sahanın sağında da görev yapabiliyor.

GEÇEN YIL 42 MAÇTA OYNADI

Manchester City ile 2025 sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan Couto, geçtiğimiz sezon ekibi Braga'da forma giydi. Portekiz ekibiyle 42 maça çıkan Couto, bu karşılaşmalarda 1 gol atarken 2 de asist yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...