Tgrt Haber

'Juan Mata dev teklifleri reddetti, Galatasaray'ı seçti'

16 Eylül 2022 19:03 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 19:18
'Juan Mata dev teklifleri reddetti, Galatasaray'ı seçti'
Galatasaray,Juan Mata

Yaz transfer döneminde birçok dünya yıldızını kadrosuna katan Galatasaray'da en dikkat çekici takviyelerden biri son gün gelen Juan Mata oldu. İspanyollardan yıldız futbolcuyla ilgili çarpıcı bir itiraf geldi.

İspanyol basınından Diario AS'ta görev yapan Jorge Garcia, Galatasaray'ın yeni transferi Juan Mata ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu. Radyospor'a konuşan Garcia, Galatasaray'ın Juan Mata transferinin hiçbir şekilde sürpriz olmadığını söyledi.

Galatasaray'ın büyük bir kulüp olduğunu söyleyen Garcia, "Mata gereksinimleri büyük olan böyle bir kulübe geliyor; o nedenle şaşırdığımız bir transfer olmadı." dedi.

Garcia'nın diğer açıklamaları şu şekilde:

"Juan Mata kazanmayı arzulayan, şampiyonluk için oynayan bir kulüpte olmak istedi. Galatasaray şampiyonluk ve kupa baskısının olduğu bir kulüp, tam da Mata'nın istediği gibi; çünkü o kariyeri boyunca hep baskının olduğu ortamlarda oynamaya alıştı. Galatasaray'a gelirken, Manchester United'ta oynarken Old Trafford'ta hissettiği baskılı ve ateşli taraftar topluluğunu bulacağını düşündü."

"TÜRKİYE'YE TATİL İÇİN GELMEDİ"

"Kariyerinin son aşamasında aynı çoşkulu ve yarışmacı ortamda olmayı tercih etti. Belki, United'ta son sezonunda çok fazla forma şansı bulamadı; ama onu çok iyi tanıyanların söylediği ortak şey; Türkiye'ye tatil için gelmediği yönünde. Türkiye'ye tatil için gelmedi Mata."

"Yarışmak ve başarılı olmak için geldi. Futbolunun son aşamasında lig şampiyonluğu da yaşamak istiyor. 34 yaşında olması, Juan Mata gibi bir oyuncuyu etkilemez; çünkü o her zaman, her koşulda kendine iyi bakar, oynamasa bile her an kendini hazır tutar."

"Çalışmayı çok seven bir karakter. Tüm kariyeri boyunca böyle olmuştur. Hiçbir zaman kendini bırakmadı. Fizik güç açısından hiçbir zaman düşüş yaşamadı. Vasatlığı hiç kabul etmedi. Her zaman takımı için hazır oldu."

"ÇOK ÖNEMLİ PARALARI KABUL ETMEDİ"

"Çok nitelikli ve tecrübeli bir oyuncu. Kendisiyle birlikte oynayan oyuncuların daha iyi performans vermesini sağlayan bir oyuncu. Oyun içerisinde bağlantıları sağlamak konusunda çok başarılıdır. Sahada her zaman en iyisini vermeye çalışır. Her zaman takımın daha iyi oynaması için mücadele eder. Egoist bir futbolcu değildir. Takımı için çalışır. Bence Galatasaray'da çok başarılı olacak."

"Aslında Mata'ya Machester United'tan ayrıldıktan sonra çok önemli teklifler geldi. İspanya'dan geldi, Asya'dan da çok önemli paralar teklif edildi. Ama Mata bunları kabul etmedi."

'Juan Mata dev teklifleri reddetti, Galatasaray'ı seçti'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...