Tgrt Haber

Kanser tedavisi gören Christoph Daum: Haftada 22 kemoterapi gördüm

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 18:50 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 18:54
Kanser tedavisi gören Christoph Daum: Haftada 22 kemoterapi gördüm
Christoph Daum,Beşiktaş,Fenerbahçe,Bursaspor,Kanser,Kemoterapi

Süper Lig’de daha önce Beşiktaş, Bursaspor ve Fenerbahçe’yi çalıştıran Alman teknik direktör Christoph Daum, tedavi sürecinde olduğu kanser hastalığı ve son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkemizde uzun yıllar çalışarak Beşiktaş, Bursaspor ve Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü yapan Christoph Daum, Almanya’da gördüğü kanser tedavisi ve güncel sağlık durumuyla ilgili konuştu.

Alman basınına yaptığı açıklamada tedavi sürecinin oldukça iyi ilerlediğini ve her şeyin yolunda gittiğini ifade eden Daum, “Tedavilerin olumlu etkisi var ve kanser hücreleri yavaş yavaş kayboluyor. Ayrıca meditasyon ve nefes egzersizleri gibi destekleyici önlemler de kullanıyoruz. Üniversite hastanesinin onkoloji bölüm başkanı Profesör Jürgen Wolf benimle çok iyi ilgileniyor. Ne yazık ki kanser çok sinsi bir hastalık ve aniden vücudun başka bir yerine metastaz yapma ihtimali bulunuyor. Bu da sizi mahvedebilecek sonuçlara yol açabiliyor…” diye konuştu.

“HENÜZ İYİLEŞMEDİM”

Henüz hastalıkla mücadele aşamasında olduğunu belirten Alman eski teknik adam, “Henüz iyileşmedim. Kanser konusundaki araştırmalar büyük ilerleme kaydediyor ve yakında yeni yöntemler ortaya çıkabilir. Amacımız akut bir dutumu kronik bir duruma dönüştürmek, hastalığı kontrol altına almaktı. Umarım daha da fazlası olur” dedi.

“SON BİR HAFTADA 22 KEMOTERAPİ GÖRDÜM”

Tedavisi hakkında detayları paylaşan 69 yaşındaki çalıştırıcı, “Size pompalanan tüm bu zehirle zihinsel olarak başa çıkmak için kendime söylediğim şey kemoterapinin bir doping olduğuydu ama son bir haftada 22 kemoterapi tedavisinden sonra yan etkileri engellemek biraz zorlaştı” ifadelerine yer verdi.

“AZ KALSIN KOMAYA GİRİYORDUM”

Hastalığında yaşadığı sıkıntılı bir süreci paylaşan Daum, “Doktorlar ABD’deki oğlumu ziyaret etmemi kabul ettiler ama tahmin edin ne oldu; zatürreye yakalandım! Az kalsın komaya giriyordum. Eşim Angelica, ‘Sana bağırdım ama beni duymadın’ dedi” sözleriyle yaşadığı korku dolu anları anlattı.

“BAZI TEKLİFLER ALDIM”

Teknik direktörlüğe dönüp dönmeyeceği sorusu üzerine Alman teknik adam, “Hastalandıktan sonra dahi teklifler aldım. Brugge’den sportif direktörlük, Balkan ülkelerinden birinden ise antrenörlük teklifi aldım. Kemoterapi nedeniyle yüzde 100 müsait olamıyorum. Çalıştığım yerde kendimi tam anlamıyla hissettirmek isterim” yanıtını verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...