Tgrt Haber

Lider Aslan seriyi sürdürdü! Maç sonucu: Galatasaray 2-1 Antalyaspor

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
21 Ocak 2023 20:50 - Güncelleme : 21 Ocak 2023 21:38
Lider Aslan seriyi sürdürdü! Maç sonucu: Galatasaray 2-1 Antalyaspor
Galatasaray,Spor Toto Süper Lig,Antalyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Gatasaray, Fraport TAV Antalyaspor'u konuk etti. İlk yarısında gol sesi çıkmayan karşılaşmada ikinci yarı skoru belirledi. Galatasaray, Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini 9 maça çıkardı ve liderliğini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Gatasaray, Fraport TAV Antalyaspor'u konuk etti. İlk yarısında gol sesi çıkmayan karşılaşmada ikinci yarı skoru belirledi. Galatasaray, Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini 9 maça çıkardı ve liderliğini sürdürdü.

Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Mauro Icardi ve kendi kalesine Floranus kaydetti. Antalyaspor'un tek sayısı Luiz Adriano'dan geldi.

Karşılaşmanın son dakikasında Luiz Adriano, Abdülkerim'e yaptığı hareket sonrası direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 45'e yükselterek liderliğini perçinledi. Antalyaspor ise 18 puanda kaldı.

GALİBİYET SERİSİ 9 MAÇA ÇIKTI!

Son 11 resmi maçını kazanan Galatasaray'ın, Süper Lig'de de 8 maçlık galibiyet serisi bulunuyordu. Cimbom, Antalyaspor'u taraftarı önünde devirerek bu seriye 9 maça çıkardı.

Ligdeki son 9 maçında mağlubiyet yaşamayan sarı-kırmızılı ekip, son 8 karşılaşmasından da üçer puanla ayrıldı.

Bu kulvarda son yenilgisini 10. haftada Yukatel Kayserispor karşısında yaşayan sarı-kırmızılılar, bir sonraki hafta Corendon Alanyaspor ile berabere kaldı. Galatasaray daha sonraki 8 maçında ise sırasıyla VavaCars Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe ve Atakaş Hatayspor'u mağlup etti.

Galatasaray, bu süreçte çeyrek finale yükseldiği Ziraat Türkiye Kupası'nda ise oynadığı Yeşilyurt D.Ç Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Corendon Alanyaspor maçlarını kazandı.

Son 11 resmi maçında 29 kez ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 6 gol gördü.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1616861827056427008

ÜST ÜSTE 12. GALİBİYET

Galatasaray, Antalyaspor maçıyla birlikte Spor Toto Süper Lig’deki galibiyet serisini 9’a çıkardı. Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 3 maçla da birlikte sarı-kırmızılılar bu sezon üst üste 12. galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray sahasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı ve galibiyet serisine devam etti. Cimbom bu maçla birlikte 9’u Süper Lig, 3’ü de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere kazanma serisini 12 karşılaşmaya çıkardı.

Bu müsabakalarda Galatasaray ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Hatayspor ve Antalyaspor, Türkiye Kupası'nda da Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor’u yendi.

ABDÜLKERİM CEZALI DURUMA DÜŞTÜ!

Galatasaray'da Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyordu.

Sarı-kırmızılı futbolcular Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ile Berkan Kutlu bu maçta kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve 21. haftadaki Bitexen Giresunspor maçında görev yapamayacaktı.

Dört isimden 3'ü kart görmeden maçı tamamlarken Abdülkerim Bardakcı son dakikalarda gördüğü sarı kartla Giresunspor maçında cezalı duruma düştü.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1616859248129966081

OKAN BURUK, FATİH TERİM VE MUSTAFA DENİZLİ'Yİ YAKALADI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Mustafa Denizli ve Fatih Terim’in ardından Spor Toto Süper Lig’de sarı-kırmızılılarla ile bir sezonda üst üste 9 galibiyet alan 3. teknik direktör oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray evinde karşı karşıya geldiği Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti. Bu maçla birlikte sarı-kırmızılıların Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray’ın başında Süper Lig'de bir sezonda üst üste 9 galibiyet alan 3. teknik direktör oldu.

Sarı-kırmızılılar, ligde daha önce 1987-1988 sezonunda Mustafa Denizli döneminde ve 2011-2012 sezonunda da Fatih Terim yönetiminde art arda 9 galibiyete ulaşmıştı.

MAURO ICARDİ GOL SAYISINI 6'YA ÇIKARDI

Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Antalyaspor maçında attığı golle bu sezonki 6. golünü kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Antalyaspor’u 2-1 mağlup ederken, sarı-kırmızılıların ilk golünü Arjantinli futbolcu Mauro Icardi attı. Mücadelenin 49. dakikasında Kerem Aktürkoğlu’nun ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Icardi kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

29 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki gol sayısını 6’ya çıkardı. Mücadeleye 11’de başlayan Mauro Icardi, 90 dakika sahada kaldı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1616850589492682758

GALATASARAY, ANTALYASPOR'A KAYBETMİYOR

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Antalyaspor'u mağlup eden Galatasaray, rakibine karşı yenilmezliğini de 14 maça çıkardı.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu’nda mücadele ettiği Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti. Bu karşılaşma ile birlikte sarı-kırmızılıların rakibine karşı yenilmeme serisi devam etti. Galatasaray, Antalyaspor'a karşı hepsi Süper Lig'de olmak üzere son 14 maçta kaybetmedi. Sarı-kırmızılılar, kırmızı-beyazlılara son olarak 16 Nisan 2016 tarihinde Antalya'daki müsabakada 4-2 mağlup oldu. Bu maçlarda Galatasaray 10 galibiyet elde ederken, 4 karşılaşma da berabere sona erdi.

EMRE TAŞDEMİR 5 MAÇ SONRA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fraport TAV Antalyaspor maçında savunmanın solunda Emre Taşdemir'e formayı verdi.

Ligde son olarak 13. haftadaki Medipol Başakşehir karşılaşmasına ilk 11'de başlayan 27 yaşındaki futbolcu, 5 maç aradan sonra formasına kavuştu.

Galatasaray'da Haris Seferovic, Yusuf Demir, Kazımcan Karataş ve Mathias Ross ise maçın kadrosuna alınmadı.

TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Fraport TAV Antalyaspor ile yaptığı maça yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun, Atakaş Hatayspor maçında çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle elektronik biletlerini iptal ettiği taraftarlar biletlerini devrederken, tribünler çok büyük oranda doldu.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1616836170159104001

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada ceza yayının sağında topla buluşan Boey'un sol ayağıyla plase vuruşunda, meşin yuvarlak uzak köşeden az farkla auta çıktı.

17. dakikada Rashica'nın sağdan ortasında konuk takım savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası sağ çaprazında önünde bulan Mertens'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

18. dakikada Antalyaspor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan topu ceza sahası sağ çaprazında kontrol eden Nakajima, pasını altıpas gerisindeki Larsson'a çıkardı. Bu oyuncunun gelişine sert vurduğu meşin yuvarlak üst direkten döndü.

34. dakikada Emre Taşdemir'in soldan ortasında ceza sahasındaki Oliveira'dan seken top, arkasındaki Boey'da kaldı. Bu oyuncunun çaprazdan çok sert şutunda, kaleci Leite sağına gelen meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

43. dakikada Mertens'in sağdan kullandığı kornerde altıpasta yükselen Abdülkerim'in kafayla vurduğu topu kaleci Leite kurtardı.

Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

49. dakikada sarı-kırmızılı ekip öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun sağdan ortasında altıpas gerisinde uygun durumda kafa vuruşunu yapan Icardi, kaleci Leite'nin sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

55. dakikada Antalya temsilcisi beraberliği sağladı. Soner Aydoğdu, Galatasaray yarı alanının ortalarından hafif sol kanada yakın bölgeden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı ceza sahasına uzun oynadı. Penaltı noktası üzerinde uygun durumda yükselen Luiz Adriano'nun kafayla vurduğu top, kaleci Muslera'nın sağından ağlara gitti: 1-1.

59. dakikada Galatasaray bir kez daha öne geçti. Sarı-kırmızılı ekipte Boey'un sağdan ortaladığı topa penaltı noktası civarında Oliveira kafayla vurdu. Savunmadaki Floranus'un diğer kanada doğru açılan meşin yuvarlağa ters vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1.

71. dakikada ev sahibi ekibin kazandığı penaltı, Video Yardımcı Hakem (VAR) ile iptal edildi. Ceza sahası içinde Icardi'nin vurduğu top, savunmadaki Ömer Toprak'tan döndü. Pozisyonun devamında Rashica'nın vurduğu top, auta çıktı. Pozisyonda Ömer'in topa eliyle müdahale ettiğini belirten hakem Ali Şansalan, penaltı noktasını gösterdi. Daha sonra VAR'daki Koray Gençerler'in uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen Şansalan, Icardi'nin rakibine faul yaptığı gerekçesiyle penaltıyı iptal etti.

84. dakikada seri ve kısa paslaşmalarla gelen Galatasaray'da Oliveira'nın ceza sahası dışından sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Leite sağına yatarak topu kornere çeldi.

90+4. dakikada hızlı gelişen Antalyaspor atağında, soldan ceza sahasına giren Sinan Gümüş, dar açıdan orta şut karşımı sert bir vuruş yaptı. Kaleye yönelen meşin yuvarlağı son anda kaleci Muslera tek eliyle çelebildi.

Müsabaka Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Camal21 Ocak 2023 20:29

Cok guzel

Sonraki Haber Yükleniyor...